Het is officieel: Louis van Gaal keert terug als bondscoach

van gaal bondscoach

Wat denk jij: leidt Van Gaal ons met succes naar het WK?

Na het vertrek van Frank de Boer leek het er al snel op dat de KNVB Louis van Gaal in het vizier had als nieuwe bondscoach. Vandaag is dan eindelijk het hoge woord eruit: Van Gaal gaat Oranje naar het aankomend WK leiden.

Bondscoach Van Gaal

De KNVB en Louis Van Gaal hebben vandaag samen de terugkeer van Van Gaal bevestigd. Eind vorige maand was Van Gaal eigenlijk al akkoord met deze nieuwe (of tja, nieuwe…) functie, maar er moesten nog enkele details afgehandeld worden. Nu dat dus ook helemaal rond is, treden de beide partijen naar buiten met een statement. “Het Nederlands voetbal is mij altijd aan het hart gegaan en het bondscoachschap is in mijn ogen een sleutelpositie voor het verder brengen van ons voetbal”, aldus Van Gaal.

Het team rond Oranje

Naast Van Gaal zijn vandaag ook enkele andere sleutelrollen aangekondigd. Zo zijn Danny Blind en Henk Fraser zijn assistenten. Frans Hoek wordt de nieuwe keeperstrainer. Fraser blijft bovendien aan als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam, en combineert dit met zijn functie als assistent.

Derde ronde voor Van Gaal

Dit is niet voor het eerst dat Van Gaal de leiding neemt over onze jongens van Oranje. Tussen 2000 en 2002 gaf hij al leiding aan het Nederlands elftal. Helaas zonder succes, want tijdens de kwalificaties werd Nederland uitgeschakeld voor het WK van 2002. Hoe anders verliep het echter bij Van Gaals tweede periode als bondscoach: tussen 2012 en 2014 wist hij Nederland naar een derde plaats op het WK in Brazilië te leiden. Ook toen had hij Blind en Hoek in zijn achterban, dus dat voorspelt hopelijks veel moois voor de toekomst!

Lees ook: Tweede Kamer stemt voor boycot WK voetbal in Qatar

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress