Oh no: Transavia annuleert vluchten deze meivakantie

transavia

Vakantiegangers opgelet!

Heb jij een vakantie geboekt met Transavia naar het buitenland deze meivakantie? Dan kan het maar zo zijn dat jouw vlucht niet doorgaat. De luchtvaartmaatschappij heeft namelijk meerdere vluchten van en naar Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport geannuleerd.

Geannuleerde vluchten

Hoewel Transavia van tevoren al vluchten had geannuleerd, dienen vakantiegangers nu rekening te houden met de mogelijkheid dat hun reis op het laatste moment niet doorgaat. Volgens de luchtvaartmaatschappij komt dit door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Transavia heeft voor dit weekend al meerdere vluchten geannuleerd, maar willen niet naar buiten brengen om hoeveel vluchten het precies gaat.

Te kort aan vliegtuigen

Al eerder deelde het Eindhovens Dagblad dat het gaat om de bestemmingen Spanje, Portugal en Griekenland, maar ook reizigers van en naar Italië, Frankrijk en Kroatië blijken nu bij de gedeputeerden te horen. Transavia heeft dit weekend al veertien vluchten geannuleerd en hoeveel dat er in totaal worden, is nog onbekend. Transavia kampt met een tekort aan vliegtuigen. Dit komt deels door de langdurige onbeschikbaarheid van enkele toestellen als gevolg van onderhoud. Maar ook het leasen van vliegtuigen van andere maatschappijen neemt meer tijd in beslag dan gedacht waardoor er op dit moment te weinig vliegtuigen beschikbaar zijn voor het aantal reizigers.

En nu?

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij heeft aan NU.nl laten weten dat reizigers van wie de vluchten zijn geannuleerd recht hebben op compensatie. Ook meldt Transavia erg teleurgesteld te zijn in de situatie en dat de maatschappij erg hun best doet. Maar: “we kunnen niets garanderen en er zullen nog vluchten geschrapt worden”, aldus de woordvoerder.

Lees ook: Op z’n Rotterdams: dit was Koningsdag 2023

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels