Oh oh! Man door vriendin uit auto gezet op A1

auto gezet

Het zorgde voor levensgevaarlijke situaties

De politie trof gister een man met een opmerkelijk verhaal aan op de A1 van Apeldoorn naar Deventer. De man uit Almelo stond midden op de snelweg te liften, en wel omdat hij in zijn eigen vervoer niet langer welkom was…

Melding

De politie kreeg gisteren meerdere meldingen van bestuurders die een man op de snelweg ter hoogte van de carpoolplaats Apeldoorn-Beekbergen zagen staan. Meerdere getuigen gaven aan te moeten uitwijken voor de man en er werd vol op de rem getrapt door sommige auto’s. Dat meldt Omroep Gelderland.

Vriendin

De man zei dat hij door zijn vriendin uit de auto was gezet. Hij probeerde daarom een nieuwe lift te regelen. “Volgens getuigen stond de lifter niet op de vluchtstrook maar op één van de rijbanen”, vertelt een woordvoerder van de politie. “Wij hebben hem in ieder geval op de vluchtstrook aangetroffen.”

De politie heeft de man vervolgens naar de kant gehaald. “Het is natuurlijk altijd gevaarlijk om op de snelweg te liften. Er wordt daar op hoge snelheid gereden, dat wordt nog weleens onderschat”, legt de woordvoerder uit. Helaas voor de man kreeg hij ook nog een fikse boete van 390 euro voor het lopen op de snelweg. Daarna is hij door agenten afgezet bij een treinstation. “Wat dat betreft had de man vandaag dubbel pech”, aldus de woordvoerder.

Lees ook: Grote schok voor Massa is Kassa-ster Peter Gillis

Bron: NOS, Omroep Gelderland | Beeld: Pexels