Olcay Gulsen staat haar mannetje tijdens uitzending VI

Olcay Gulsen VI

‘Prima die Olcay: humor, tikkeltje, ondeugend, incasseringsvermogen en niet op haar mondje gevallen’, aldus een kijker

Olcay Gulsen was afgelopen woensdagavond te gast bij de mannen van VI. Toch wel spannend, aangezien de mannen geen blad voor hun mond nemen. Toch wist Olcay er goed van af te komen. Ze stond haar mannetje en liet zich niet overrompelen door de meningen van Genee, Van der Gijp en Derksen. Tot grote verbazing van de kijkers.

Olcay Gulsen

Meteen aan het begin van de aflevering wordt Olcay al meteen aan de tand gevoeld. Zo wil Genee graag weten hoe de onderneemster zich heeft voorbereid op haar bezoekje. “Ik denk: dit wordt de avond van mijn leven, hierna kan ik dood, toch?”, antwoordde ze grappend. “Nee, ik heb drie afleveringen teruggekeken deze week. Ik vond het wel interessant. De dynamiek. (…) Maar ik werd er wel een beetje zenuwachtig van.”

Genee laat Olcay dan ook (op een grappige manier) weten dat ze het meest vrouwvriendelijke programma zijn, ‘zeker met Johan Derksen erbij’. “We proberen ook het vrouwenquotum een beetje omhoog te trekken, dus daarom ben je ook aanwezig.” Toch kan Derksen het niet laten om er iets seksueels van te maken. “We hebben wel een grote mond, maar we zijn totaal ongevaarlijk. Ik ben 75 en als ik mijn pilletjes niet bij me heb, krijg ik hem toch niet overeind.”

Huiselijk geweld

Wat later gaat het over de kwestie Theo Maassen, die wordt beschuldigd van huiselijk geweld. Een gesprek wat Olcay niet uit de weg gaat. Derksen vindt daar het zijne van en vertelt dat hij vindt dat zijn vrouw gewoon aangifte had moeten doen. Olcay is het daar niet mee eens: “Hoe weet jij dat zij geen aangifte heeft gedaan?”, vraagt ze dan aan Derksen. Na een korte stilte zegt hij: “Dan was het wel naar buiten gekomen.”

Olcay laat dan weten dat aangifte doen soms niet eens zin heeft. “Dat is dus het probleem. Heel vaak als ik met slachtoffers spreek, dan proberen ze wel aangifte te doen, maar als er geen bewijs is of ze hebben geen foto’s van blauwe plekken, dan kun je niet eens aangifte doen. Misschien was dit wel haar laatste strohalm.” Derksen vertelt dan dat de vrouw van Maassen nooit heeft toegegeven, maar Olcay vindt daar het hare van: “Ze zegt niet: ‘Er was geen huiselijk geweld’. Ze zegt specifiek: ‘Ik heb niks gebroken’. Een op de vijf vrouwen heeft te maken met huiselijk geweld. Iemand die in een gewelddadige situatie leeft, leeft in een isolement, is bang, is angstig misschien.”

Complimenten

Derksen gaat daar fel op in: “Jij dramatiseert het allemaal. Je verzint het ter plaatse. Ik vind dit geen onderwerp om over ‘misschien’ te praten.” Olcay reageert op haar beurt met: “Jij doet dat wel. Jij noemt het een rancuneus wijf.” Toch vindt Genee het bijzonder dat de twee het niet met elkaar eens zijn, aangezien ze beide te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Derksen is echter onder de indruk van Olcay. Zo heeft hij aan het einde van de aflevering alleen maar lovende woorden over de onderneemster. “Ik vind je een bijzondere aantrekkelijke vrouw en je spat van het scherm. Je mag van mij iedere avond komen.” Enne, net als Johan, zijn ook de kijkers fan van Olcay. Zo reageert iemand op X: “Prima die Olcay: humor, tikkeltje, ondeugend, incasseringsvermogen en niet op haar mondje gevallen. Kun je er goed bij hebben.”

Lees ook: Bizar: grote zus laat 2-jarig zusje niet alleen tijdens autodiefstal

Bron: Metro Nieuws | Beeld: NL Beeld