Olcay Gulsen vertrekt naar Turkije om hulp te bieden

olcay

Met een groot hulpteam reist ze vandaag af naar het getroffen gebied

Olcay Gulsen heeft besloten om naar Turkije te vertrekken, om daar hulp te verlenen aan slachtoffers van de zware aardbeving in het zuiden van het land, aan de grens met Syrië. 

Team van artsen en verpleegkundigen

Olcay is zelf in Nederland geboren, maar heeft door haar Koerdisch-Armeense ouders veel familie in Turkije wonen. Hoewel haar al verzekerd is dat haar eigen familie veilig is, wil ze toch iets doen voor de slachtoffers van de ramp. “Vandaag vertrekken we samen met 29 artsen en verpleegkundigen van Erasmus MC, Amsterdam UMC en Ambulance RotterdamRijnmond naar Gaziantep”, schrijft ze op haar Instagram. “We gaan proberen zoveel mogelijk mensen te helpen die zorg nodig hebben.”

Het team waarmee ze naar Turkije afreist, heeft ze samen met een vriendin in no-time bij elkaar gekregen. “Naast de fantastische medische staf wil ik graag mijn goede vriendin Eda bedanken voor het bij elkaar brengen van dit top team”, laat ze in haar bericht weten.

Het goede doel

De onderneemster heeft gisteren al 50.720 euro opgehaald voor Giro555, dat geld inzamelt om slachtofferhulp te bieden in de getroffen gebieden in Turkije en Syrië. Honderd procent van de omzet van haar beauty-webshop doneert ze aan het goede doel.

Lees ook: BN’ers roepen massaal op om te doneren aan slachtoffers in Turkije

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld