Olga Commandeur stopt na 23 jaar met Nederland in Beweging!

Olga commandeur

‘Ik stop op het hoogtepunt’, aldus Olga

Presentatrice Olga Commandeur stopt met het populaire ochtendprogramma Nederland in Beweging!. Dit maakte ze bekend aan het AD. Olga heeft het programma ruim 23 jaar met veel “passie en plezier” gemaakt en stopt op haar hoogtepunt.

23 jaar

Al sinds 2000 zorgt Olga ervoor dat dagelijks tienduizenden mensen meedoen aan het bekendste rondje ochtendgymnastiek van Nederland. De 64-jarige presentatrice vindt het na 23 jaar tijd om het stokje door te geven en laat aan het AD weten dat ze met pensioen wil “nu ze nog kerngezond is.”

Hoogtepunt

Olga heeft het programma altijd met veel plezier gepresenteerd. “Dat straalde ik hopelijk ook uit”, vertelt de atlete aan het AD. “Maar ik word bijna 65, ben nu nog kerngezond en wil samen met mijn man nóg meer genieten van het leven: reizen, wandelen, golfen, de kinderen en kleinkinderen.” Ook merkt Olga dat ze ouder wordt, waardoor de opnames zwaarder voor haar worden. “We nemen in drie weekenden achter elkaar voor een heel jaar uitzendingen op. Dus dan moet je superfit zijn zonder blessures. De druk werd zó hoog, dat ik dacht: misschien wordt het nu wel tijd om het iemand anders te laten doen.”

Borstkanker

Een paar jaar geleden kreeg Olga het heftige nieuws te horen dat er een voorstadium van borstkanker bij haar werd geconstateerd. “Als de dood dan zo dichtbij komt, ga je toch anders in het leven staan”, vertelt ze openhartig. “Ik heb inmiddels vijf operaties gehad. Dat heeft allemaal meegespeeld in mijn besluit. (…) En ja, natuurlijk ging ik nadenken over de dood, maar ik ben daar nooit bang voor geweest. Het zal mij dan ook tegenvallen als ik niet in de negentig word.”

Olga blijft zich inzetten voor het belang van beweging en zal demonstraties blijven geven bij zorginstellingen, bedrijven en verenigingen. Ook blijft ze ambassadeur bij het Ouderenfonds. Maar de laatste aflevering van Nederland in Beweging! met Olga als presentatrice, is op 26 mei te zien.

Lees ook: Situatie Rob de Nijs wordt hoopvoller

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld / BrunoPress