Olympische Spelen meldt eindtotaal van 458 coronabesmettingen

medailles

Ook in de Japanse hoofdstad zijn de positieve tests sterk toegenomen

De Olympische vlam in Tokio is gedoofd en de Spelen zijn nu officieel voorbij. Tokio heeft daarom de balans opgemaakt, met medailles én coronabesmettingen. Naast goud, zilver en brons was er namelijk nog iets wat in het Olympische dorp op de loer lag: corona.

Besmettingen

Het aantal besmettingen, en waar die afkomstig van zijn, is sinds 1 juli bijgehouden. Zo is er bekend dat 29 besmettingen afkomstig zijn van atleten. Daarnaast testten 115 officials en 26 journalisten positief op corona. De andere besmettingen (288) zijn afkomstig van medewerkers en vrijwilligers. In totaal zijn 458 coronabesmettingen vastgesteld.

Nederlandse ploeg

Ook bij de Nederlandse ploeg zijn er enkele positieve coronatesten geweest. Zo moesten skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink, roeier Finn Florijn, tennisser Jean-Julien Rojer, roeicoach Josy Verdonkschot en een anoniem lid van de roeistaf in quarantaine. Ook NOS-commentator Jeroen Elshoff werd door het virus getroffen.

Tokio

De autoriteiten in Tokio melden dat er ‘slechts’ 458 coronabesmettingen afkomstig zijn van de Olympische Spelen. Toch is het aantal positieve tests de afgelopen weken wel sterk toegenomen in de Japanse hoofdstad. Zo testten 4.066 inwoners van Tokio positief. Op de dag van de openingsceremonie van de Spelen kregen 1.359 inwoners een positieve diagnose.

Noodtoestand

Door de stijging van coronagevallen kondigde Japan donderdag strengere maatregelen aan. Zo werd de noodtoestand naar acht andere regio’s uitgebreid. In Tokio gold deze noodtoestand al. De Japanse bevolking vreesde hier in aanloop naar de Spelen al voor. Ze waren bang voor een verdere verspreiding van het coronavirus en daarmee ook de aangescherpte maatregelen.

Lees ook: In augustus kunnen alle Nederlanders twee gratis zelftesten bestellen

Bron: Nu.nl | Beeld: Brunopress