OM eist cel- en werkstraf voor verdachte Pinkpopdrama

pinkpop

Verdachte Danny S. reed tachtig kilometer per uur waar een maximum van dertig kilometer per uur gold

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in hoger beroep een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, een taakstraf van 240 uur en een rijverbod van twee jaar geëist tegen de verdachte van de dodelijke aanrijding op Pinkpop in 2018. De 39-jarige Danny S. kreeg al eerder een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden.

Ongeluk

Tijdens het ongeluk op de vroege ochtend van 18 juni 2018 kwam een man uit Heerlen om het leven en raakten er nog drie anderen zwaargewond. De vier zaten samen met een paar andere festivalgangers op de weg voor de camping, kort nadat Pinkpop was afgelopen. S. verklaart dat hij de mensen niet heeft gezien op de rijbaan, maar volgens de aanklager van de groep kon S. hen wel degelijk zien zitten. Volgens het OM was de groep zichtbaar door het schijnsel van de lantaarnpaal en hadden diverse voertuigen het groepje al eerder gepasseerd. Hierdoor had de bestuurder zijn snelheid en rijstijl moeten aanpassen.

Gevolgen

Volgens de aanklager is S. onvoorzichtig geweest en heeft hij schuld aan de dodelijke aanrijding. Hij reed met tachtig kilometer per uur over de weg, waar een snelheidslimiet van dertig kilometer per uur gold. Nadat hij de slachtoffers had aangereden, reed hij gewoon door. Pas later meldde hij zich bij de politie. Volgens de aanklager zijn de gevolgen van het ongeluk erg groot. De slachtoffers die het ongeluk hebben overleefd, hebben geestelijke of fysieke beperkingen opgelopen. “Dat zal de rest van hun leven zo zijn. De op te leggen straf en de gevolgen daarvan voor de verdachte steken dan ook schril af tegen de consequenties van het ongeval voor alle slachtoffers en de nabestaanden van de overledene”, meldde de advocaat-generaal.

Lees ook: Er heerst ongelijkheid tussen asielzoekers en dit is waarom

Bron: NU | Beeld: Brunopress