Oma vertelt: ‘Ik liet mijn kleinkind een DNA-test doen’

kleinkind

Het zorgde voor nogal wat opschudding…

Karin* heeft onlangs een lastige situatie meegemaakt. Een van haar kleinkinderen zat de laatste tijd niet goed in haar vel. Het gaat om Lindsay, het middelste kind van Karins zoon. Karin heeft Lindsay onlangs en DNA-test laten doen en het resultaat zorgde voor nogal wat opschudding in de familie.

Ander uiterlijk

“Lindsay heeft het moeilijk als middelste kind en ze ziet er anders uit dan haar broers en zussen”, begint Karin haar verhaal op het platform Reddit. “Ik vond het al zo gek dat ze blond krullend haar had, terwijl haar broertje, zus en ouders donker haar hebben. In eerste instantie wuifde ik het weg, want het kan immers dat de genetica gewoon wat afwijkt.”

Lindsay kwam op een gegeven moment echter zelf bij haar oma om te vertellen dat haar ouders haar verboden een DNA-test te laten doen. “Ik vroeg aan mij zoon waarom Lindsay de test niet mocht doen en of er misschien meer achter zat dat ze moest weten. Mijn zoon en zijn vrouw ontkenden het en zeiden dat ik het met rust moest laten”, vervolgt Karin haar verhaal. “Nu zit Lindsey op de middelbare school en ging ze naar haar biologieleraar. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de leraar zei dat het vreemd was dat ze bepaalde eigenschappen had.”

Verder lezen? Klik dan snel door naar de volgende pagina.