Omroep MAX-baas vertelt welke politicus weigerde handen te ontsmetten

ontsmetten

‘Hij zou afgeleid raken van de geur van dat desinfectiespul’

Ook talkshows op Nederlandse tv moeten geloven aan de coronamaatregelen. Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, vertelt dat hij er streng op is. Tot nu toe weigerde één persoon zijn handen te ontsmetten in ‘zijn’ studio.

Coronamaatregelen in talkshows

Voor veel talkshows op Nederlandse tv geldt dat er ingrijpende maatregelen zijn genomen om ze toch plaats te kunnen laten vinden. Gasten zitten opeens een stuk verder van elkaar aan tafel, er wordt gefilmd zonder publiek, en ook achter de schermen zijn er de nodige veranderingen. Mondkapjes, ontsmettingsmiddelen en ga zo maar door. In de studio, die door Omroep MAX en Omroep WNL wordt gedeeld, zijn er wat Slagter betreft geen uitzonderingen op deze maatregel.

Ontsmetten moet bij MAX

Het is wat de omroep MAX-baas betreft simpel: je leeft de coronaregels na als je je op zijn terrein begeeft. “Je kunt een keer een meter bewegen zonder mondkapje, maar bij een tweede keer hoef je niet meer terug te komen”, zegt hij. Hij heeft er ook flink wat in geïnvesteerd om apparaten aan te schaffen die helpen desinfecteren. Maar voorafgaand aan een interview met Omroep WNL (Wij Nederland), waarmee Omroep MAX de studio deelt, weigerde één politicus zijn handen te ontsmetten.

‘Ik zeg alleen dat hij gek is op zakjes lavendel’

Een naam wil Slagter niet direct noemen, maar hij laat weten dat deze politicus ‘gek is op zakjes lavendel’. En tja, er is maar één politicus die op video is vastgelegd terwijl hij aan een zakje lavendel ruikt: Thierry Baudet. Schijnbaar heeft Baudet aangegeven afgeleid te raken van de geur van het desinfectiemiddel. Slagter vertelt: “Mijn gastvrouw was verbouwereerd door zijn reactie. Hij liep gewoon langs haar. Als ik er was geweest, was ik voor hem gaan staan.” In elk geval is Baudet verder zonder problemen de studio binnengekomen, met of zonder ontsmetting.

Lees ook: Wie meldt zich aan? Nederland in Beweging! is op zoek naar nieuwe kandidaten

Bron: Mediacourant | Beeld: Videostill, Stoptober