Omroep MAX komt met nationale inzamelingsactie voor Limburg

Valkenburg-inzamelingsactie-Limburg

Met de uitzending hoopt Omroep MAX geld op te halen voor de gedupeerden

Door de overstromingen in Limburg hebben duizenden inwoners grote schade opgelopen. Zo zijn er veel woningen en verpleeghuizen (deels) onbewoonbaar geworden. Omroep MAX komt daarom met een nationale inzamelingsactie: MAX voor Limburg. 

MAX voor Limburg

Met MAX voor Limburg wil de omroep geld ophalen om de slachtoffers te helpen bij het opbouwen van hun leven. Door de waterschade is dit namelijk voor duizenden mensen niet mogelijk. Het programma wordt gepresenteerd door Dionne Stax en Jan Slagter en is te zien op woensdag 18 augustus op NPO 1, live vanaf het Theodoor Doorenplein in Valkenburg. De tijdstippen van de speciale uitzendingen zijn 17:10 uur, 19:00 uur en 20:25 uur. In de avond wordt er tijdens OP1 ook stilgestaan bij de gebeurtenis. Deze uitzending wordt gepresenteerd door Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen.

Bekende Limburgers

Tijdens de uitzendingen komen getroffen burgers uitgebreid aan het woord, zoals mensen die niet meer in hun huis kunnen wonen of ondernemers die door de schade negatieve gevolgen ondervinden. Ook komen er bekende Limburgers op bezoek, zoals André Rieu. Muziek wordt verzorgd door Rowwen Héze en Beppie Kraft en zijn er bijdragen te horen van Huub Stapel, Lilianne Ploumen en André van Duin.

Hartverwarmend

Burgermeester Daan Prevoo vindt het ‘hartverwarmend’ om te zien hoe Nederland met Valkenburg en Limburg heeft meegeleefd tijdens de overstroming. Ook hij ziet dat er nog veel moet gebeuren: “Alle hulp en steun die wij daarbij krijgen is zeer welkom. Het initiatief van Omroep MAX, dat bedoeld is voor die mensen die door deze ramp materieel en sociaal tussen wal en schip dreigen te vallen, is een geweldige steun in de rug. Hartelijk dank daarvoor!”

Lees ook: André Rieu hekelt vakantie Willem-Alexander en Máxima

Bron: Omroep Max | Beeld: Pro Shots / MaRicMedia