Veel ontevredenheid onder verpleegkundigen en verzorgenden over salaris

Een deel vindt dat ze niet genoeg verdient en overweegt op te stappen

Nog niet zo lang geleden stonden Nederlanders massaal vanuit hun tuin of vanaf het balkon te klappen voor de zorgmedewerkers. Het Nederlandse volk sprak op die manier hun waardering uit, maar in meer salaris voor zorgmedewerkers resulteerde het niet. Zorgpersoneel is er klaar mee. Ze vinden dat ze niet genoeg verdienen en een deel van hen overweegt op te stappen.

Niet serieus genomen

Aan het begin van de coronacrisis werden zorgmedewerkers en verzorgenden regelmatig in het zonnetje gezet. We klapten massaal voor ze en zorgmedewerkers werden nog weleens beloond met een kleinigheidje. Het was een leuk gebaar, maar de zorgmedewerkers voelen zich nog steeds ondergewaardeerd. Sterker nog, ze voelen zich door de politiek ‘niet serieus genomen’.

Belastingdienst

Zorgmedewerkers zijn teleurgesteld in de politiek. Zorgmedewerkers die tijdens de coronacrisis meer werkten, hoorden gisteren dat ze mogelijk toeslagen moeten terugbetalen. Op het beleid van de Belastingdienst kan geen uitzondering gemaakt worden, zo vertelde staatssecretaris Alexandra van Huffelen hierover.

Belachelijk

SP-leider Lilian Marijnissen vindt het belachelijk. “Zorgverleners draaiden in de coronacrisis dubbele diensten en alle vrije dagen werden ingetrokken. Als het aan het kabinet ligt, worden ze daar nog voor gestraft ook.”

Opstappen

Zorgmedewerkers zijn terecht boos, zo vindt Stella Salden, voorzitter van NU’91. Verzorgend personeel voelt zich hierdoor niet gewaardeerd en volgens de voorzitter overweegt zelfs een deel om op te stappen. “De uitbraak van corona maakte goed duidelijk hoe essentieel onze zorgprofessionals binnen de samenleving zijn. Er werden vanuit de politiek beloftes gedaan om het vak weer aantrekkelijk en gezond te maken”, aldus Salden tegenover RTL Nieuws. Echter, het lijkt erop dat die beloftes niet waargemaakt worden en dat zorgt voor een demotiverend gevoel bij verzorgenden.

Vandaag debatteert de Tweede kamer over de salarissen van zorgpersoneel.

Lees ook: Besmet raken met het coronavirus? Zo groot is de kans nu

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash