Net een film: ontsnappingspoging uit de gevangenis met lakens

Gevangenis

De Daltons zijn er niks bij

Wie van films houdt, heeft wel eens zo’n gevangenisscène gezien. De boeven proberen uit de gevangenis te ontsnappen door een hele hoop lakens aan elkaar te knopen, uit het raam te gooien en naar beneden te klimmen. Een gedetineerde in de gevangenis in Alphen aan den Rijn is blijkbaar wel heel erg fan van films, want hij liet zich daardoor inspireren en probeerde de ontsnappingshack zelf uit.

Touw

De gevangene deed afgelopen nacht een ontsnappingspoging door een touw van aan elkaar geknoopte lakens te maken en vanaf het dak van de gevangenis langs de buitenmuur te ontsnappen. Het touw werd vanaf het dak over de buitenmuur gegooid, zodat er makkelijk overheen geklommen kon worden. De man kon uit zijn cel komen nadat hij de ruit en de tralies van zijn raam had weggehaald.

Politie

Nadat medewerkers van de gevangenis erachter kwamen dat een gevangene een poging had gedaan om te ontsnappen, schakelden zij de politie direct in. De gedetineerde is nog binnen de gevangenis opgepakt en vervolgens in de isoleercel gezet, laat justitie weten.

Vluchtauto

Ook werd er die nacht nog iemand in de buurt van de Alphense gevangenis opgepakt, maar er kan niet bevestigd worden of dit een handlanger van de gevangene is of niet. Vlak bij de gevangenis werd wel een auto in beslag genomen door de politie. Deze was mogelijk bedoeld als vluchtauto op het moment dat de man buiten stond.

Lees ook: 14-jarige jongen in Zwitserland geflitst met 213 km/u

Bron: NOS | Beeld: Pexels