Onverwacht en emotioneel afscheid in Een Jaar Van Je Leven

een jaar van je leven martin

‘Ik wil niet weg, ik moet weg’

Wie Een Jaar Van Je Leven kijkt, weet van de verschillende romances die zijn ontstaan in het huis. Zo ook de relatie tussen Martin en Mexx. Mexx heeft helaas het huis een paar weken geleden al moeten verlaten na een ‘rode kaart’, waardoor ze haar vriend achterliet. Maar nu Martin ineens een persoonlijke brief van Mexx heeft gekregen zit er niks anders op. Ook hij moet – geheel onverwachts – Een Jaar Van Je Leven verlaten.

Brief

Na het lezen van de brief van Mexx geeft Martin meteen aan dat hij ‘vanwege een noodsituatie buiten’ het programma moet verlaten. Maar wat er precies in de persoonlijke brief van zijn vriendin staat, wordt niet duidelijk. Toch weten alle deelnemers dat de brief wel degelijk iets te maken heeft met het onverwachte vertrek van Martin. “Ik moet, ik heb geen keuze… Ik wil niet weg, ik moet weg”, vertelt hij zijn medebewoners. Na een kort gesprekje met vriend Isaac wordt in ieder geval duidelijk dat zijn vriendin buiten op hem wacht en nog steeds gek op hem is.

Na de aankondiging van Martin zijn vertrek volgt er een emotioneel afscheid. “Ik dacht dat ik in de finale zou komen, maar het heeft zo moeten zijn dat ik het niet ben.” Ook laat hij zijn medebewoners weten dat hij ze heel erg gaat missen. “Ik hou van jullie allemaal.” Tijdens dit emotionele afscheid laat Martin doorschemeren dat het iets met Mexx te maken heeft.

Emotioneel afscheid

Na zijn aankondiging waren verschillende bewoners geëmotioneerd. Zelfs vriend én vijand Jeffrey is er stil van. Hij noemt de situatie rondom Martin ‘machteloos’ en vroeg zichzelf af of ze echt niet iets voor hem konden doen. Maar Martin is daar duidelijk in en zei hem dat er niks kan worden gedaan aan de situatie. Volgens Martin ‘speelde dit al weken’. En hoewel de twee elkaar soms het licht in de ogen niet konden gunnen, wil Jeffrey laten weten dat hij er altijd voor Martin zal zijn.

Definitief voorbij

Dan is het moment écht daar. “Ik kijk terug naar een mooie periode, en leuke opdrachten”, begint hij zijn ‘afscheidsspeech’. “Veel mooie dingen gedaan, het planken en in de paal hangen vond ik super vet. Ik hou van jullie allemaal, maar Isaac en Marciano dank jullie wel wat jullie hebben gedaan voor mij hierbinnen. Dank jullie wel.” Na deze speech loopt hij de grote poort door en is Martin zijn avontuur in Een Jaar Van Je Leven definitief voorbij.

Lees ook: Deze acteurs gaan Máxima en Willem-Alexander spelen in nieuwe Videoland-serie

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube Een Jaar Van Je Leven