Ook bij eigen partij ligt Pieter Omtzigt nu onder vuur

Pieter Omtzigt

Verschillende mensen van de fractie praten over ‘amateurisme’

Nu er chaos lijkt te zijn tussen de formatiepartijen, zijn het niet alleen Wilders, Yesilgöz en Van der Plas die kritiek hebben op de manier van omgang van Pieter Omtzigt. Zo is er nu ook binnen zijn eigen partij, de NSC, een discussie ontstaan. Ah oh! 

Amateurisme

Als we De Telegraaf mogen geloven, spreken verschillende leden van de fractie over ‘amateurisme’. Zo geeft een woordvoerder van de partij toe dat NSC grove steken heeft laten vallen. “Dit verdient geen schoonheidsprijs”, doelend op de manier waarop Omtzigt aankondigde te stoppen met de formatiegesprekken. Dit zou middels een appje zijn gegaan, zo vertelde informateur Ronald Plasterk.

Toelichting

Afgelopen woensdagavond heeft Omtzigt nog een kans gehad om aan tafel te gaan zitten met de andere partijen en informateur Ronald Plasterk. Wilders, Yesilgöz en Van der Plas zijn wel samen gaan zitten met Plasterk om te praten over de huidige situatie. Zij willen graag een toelichting waarom Omtzigt zo abrupt liet weten dat de gesprekken voor hem zijn afgelopen. Echter, vindt de woordvoerder van Omtzigt dit niet nodig. Zo heeft de partij van Omtzigt in een brief aan de PVV, VVD en BBB toegelicht waarom hij ervan af is gestapt.

“Het werk zit er voor nu op”, aldus de woordvoerder. Het is nu een kwestie van wachten op het verslag van Plasterk welke aankomende maandag openbaar wordt gemaakt, zo heeft de partij al eerder duidelijk gemaakt. En dat hoewel de drie partijen Omtzigt telkens uitnodigen voor een gesprek.

Brief

Afgelopen dinsdag had Pieter Omtzigt al aangegeven dat hij niet verder wilde praten over een nieuw kabinet. Woensdag zat het drietal opnieuw om de tafel met Plasterk om over de gehele situatie te praten. Hier was Omtzigt echter niet bij aanwezig, hoewel hij wel was uitgenodigd om langs te komen.

Na het gesprek was Wilders degene die de media toesprak namens de drie partijen. Zo vertelde hij dat het een ‘goed gesprek’ was en dat ze donderdag vanaf 11:00 weer met elkaar in gesprek gaan.

Omtzigt was ook voor dit gesprek uitgenodigd, maar al snel werd duidelijk dat hij ook donderdagochtend niet zal aanschuiven. “Deze ronde is wat ons betreft afgerond”, aldus een woordvoerder van NSC. Wel leverde ze afgelopen woensdag een brief in bij Plasterk met uitleg over het besluit van de partij. Deze brief zal op hetzelfde moment openbaar worden gemaakt met het verslag van Plasterk aankomende maandag.

Lees ook: Wilders, Yesilgöz en Van der Plas vandaag weer in gesprek, wederom zonder Omtzigt

Bron: Metro Nieuws | Beeld: NL Beeld

Array