Ook Catherine Keyl deelt ervaring bij NOS Sport

Catherine Keyl

De presentatrice werd een ‘lastig insect’ genoemd

Ook presentatrice Catherine Keyl heeft in levende lijven ondervonden hoe het eraan toe ging op de werkvloer van NOS Sport. Zo werd ze een ‘lastig insect’ genoemd als ze over de vloer liep en kreeg ze de vraag wat ze daar had te zoeken. In haar column voor de Volkskrant doet ze haar verhaal. 

NOS Sport

Keyl begint haar verhaal in 2003, toen ze de live talkshow Keyl bij TROS presenteerde. Naar eigen zeggen was de show een grote flop, omdat ze tegenover Jack Spijkerman zat, die miljoenen kijkers had. “Voor het maken van shows moest ik ’s zaterdags over de redactie van NOS Sport lopen”, legt ze uit in haar column.

“‘Wat moet jij hier?’, werd me toegeschreeuwd. ‘Ik moet naar m’n studio en ik kan die niet anders bereiken dan via deze redactie’, zei ik. ‘Volgende keer andere weg nemen’, werd er gesnauwd, maar dat kon niet.”

Lastig insect

“Dus de week erop was ik er weer en zei: ‘Goedenavond’. Als op afspraak draaiden alle redacteuren hun hoofd weg en zeiden niets.” De presentatrice werd zelfs een ‘lastig insect’ genoemd door de redactie. “Ik was geen aankomend redacteur, niet van buitenlandse afkomst, maar dit kwam boven toen ik het verhaal van Aïcha Marghadi las. Nooit meer aan gedacht, maar floeps, daar was het ineens.”

Persoonlijk en zakelijk

Gelukkig leerde Keyl al snel dat ze niet alles té persoonlijk moest nemen gedurende haar carrière. “Er werkten redactrices voor mij en als ik dan zei dat ik hun werk niet goed vond, barstten sommigen in huilen uit: ‘Ik wist wel dat je me niet mocht’. Wat totaal niet aan de orde was. Dus ook vrouwen moeten leren het persoonlijke en het zakelijke te scheiden.”

Lees ook: Ali B en Jeroen Rietbergen snappen niet waarom OM aanklachten niet laat vallen

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld