Op tijd de weg op: vanaf 15:00 voetbalfiles verwacht

voetbalfiles

Als je de wedstrijd wilt zien, moet je op tijd vertrekken

Vandaag speelt het Nederlands elftal zijn eerste WK-wedstrijd in Qatar. De aftrap van de wedstrijd Nederland-Senegal is vanmiddag om 17:00 uur. Normaal gesproken valt dat midden in de avondspits, maar er wordt verwacht dat veel mensen eerder naar huis gaan om de wedstrijd te zien. Daarom zal de spits waarschijnlijk al om 15:00 beginnen.

Vertraging en files

Rijkswaterstaat verwacht dat het veel vroeger druk op de weg zal worden dan anders. Veel mensen willen de wedstrijd thuis of in een café kijken en zullen dus eerder de weg op gaan. Naar verwachting zullen er vanaf 15:00 uur files ontstaan. Vrijdag wordt hetzelfde verhaal verwacht, aangezien Nederland-Ecuador dan ook om 17:00 uur begint. Op die dag verwacht Rijkswaterstaat vertraging vanaf 14:00 uur, waarbij de grootste drukte tussen 15:30 uur en 16:30 uur zal zijn.

Volgende week ook problemen

Het Nederlands elftal speelt volgende week dinsdag (29 november) de laatste groepswedstrijd, tegen Qatar. Die wedstrijd begint om 16:00 uur, waardoor er waarschijnlijk rond 14:00 files zullen ontstaan. Meestal zijn dinsdag en donderdag de drukste dagen op de Nederlandse wegen. Er staat rond 17:30 doorgaans rond de 400 kilometer file. Ook vrijdag is overigens vaak een drukke dag: dan staat er tussen 16:00 en 17:00 vaak rond de 300 kilometer file.

Invloed op het verkeer

Het is voor het eerst dat het WK voetbal in de winter wordt gehouden. Voor het verkeer is dat niet handig, omdat het dan drukker is op de weg dan tijdens de zomer. Ook zijn de weersomstandigheden slechter en is het natuurlijk eerder donker. “Allemaal factoren die van invloed zijn op het verkeer”, aldus Rijkswaterstaat. Weet je dus al dat je morgen of vrijdag naar de wedstrijd wilt kijken? Dan kun je het beste zo vroeg mogelijk weggaan óf op je werk blijven en daar kijken.

Lees ook: Uitzending Jinek onderbroken door Qatar-actievoerders

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Kathy