Opgelet! Deze bakfietsproducent roept een aantal modellen terug

bakfiets

Ze zouden de veiligheid niet kunnen garanderen

Voor alle bezitters van een Babboe bakfiets is het even opletten geblazen. Bepaalde modellen van de bakfietsproducent worden namelijk teruggeroepen vanwege zorgen over de veiligheid. 

Terugroepactie Babboe en NVWA

Na verschillende onderzoeken is bekend gemaakt dat Babboe de veiligheid van een aantal modellen niet kan garanderen. Precies daarom heeft de bakfietsproducent de desbetreffende bakfietsen teruggeroepen.

Ben jij nou in bezit van een bakfiets van Babboe, maar weet jij niet precies welk model je hebt? Dan is het verstandig om even een kijkje te nemen op deze speciale website om te kijken of ook jouw fiets is teruggeroepen.

Problemen geconstateerd

Op dit moment gaat het alleen nog om de modellen City, City-E, Mini en de Mini-E in Nederland, zo weet toezichthouder NVWA te vertellen. Echter, levert Babboe ook bakfietsen aan andere landen, waardoor er nu nog wordt gepraat over maatregelen in het buitenland.

Naast de net genoemde modellen, produceert Babboe ook nog andere modellen. Denk aan: Big, Curve en Pro Trike. Deze modellen worden nog goed onderzocht, maar het bedrijf heeft de verkoop van alle modellen gestaakt. Ook de NVWA heeft de verkoopstop onderzocht. Zij hebben dan ook de veiligheidsrisico’s geconstateerd. Zo braken frames af en waren de maatregelen van Babboe niet voldoende.

Lees ook: Onderbouwers op de middelbare school worden steeds slechter in rekenen

Bron: Dingen voor Vrouwen, NU.nl | Beeld: Adobe Stock

Array