Opgelet: minder treinen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven door koperdiefstal

NS Intercity

Door de kapot geknipte kabels zijn treinen niet zichtbaar voor de verkeersleiding

Slecht nieuws voor reizigers die van of naar Amsterdam, Utrecht en Eindhoven moeten reizen. Door koperdiefstal rijden er minder intercity’s tussen deze stations. Vanwege de kapotte kabels waren de treinen op het traject niet zichtbaar voor de verkeersleiding. De NS denkt dat alle problemen rond 10:00 uur weer zijn verholpen. 

Koperdiefstal

De politie ontdekte vanmorgen rond 04:45 uur de kapot geknipte kabels langs het spoor bij Hedel, in Gelderland. Monteurs van ProRail hebben de kabels inmiddels vervangen en doen metingen. Een woordvoerder van de NS heeft laten weten dat ze eerst zeker willen weten dat alles weer werkt voordat de treinen weer gaan rijden.

Minder intercity’s

Op Twitter meldt de NS dat er tussen Amsterdam Centraal – Eindhoven Centraal en Utrecht Centraal – ’s Hertogenbosch minder intercity’s rijden vanwege de diefstal. Het spoorbedrijf adviseert om eerst de reisplanner te checken voor je op pad gaat.

Doorverkopen

Koperdiefstal verwijst naar de diefstal van koper of andere waardevolle metalen zoals brons of lood. De gestolen koper wordt vervolgens weer doorverkocht aan een schroothandelaar. Het openbaar vervoer is heel gevoelig voor diefstal, net als de elektriciteitssector en de kunstsector.

Lees ook: Nieuwe dienstregeling NS: een derde van treinen wordt langer

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress