Opgepast: door grote drukte op Schiphol zijn vluchten vertraagd en geannuleerd

Schiphol vertraging

KLM schrapt vandaag en morgen zeker 47 vluchten

De meivakantie is begonnen en vakantievierders stappen massaal in het vliegtuig. Helaas zorgt dit voor grote drukte, met name op Schiphol. Op de luchthaven zijn er namelijk veel lange rijen voor de incheckbalies. Daarnaast zijn er zo’n vijftien tot twintig vluchten vertraagd en zijn een paar vluchten zelfs geannuleerd. 

Lange rijen

Een woordvoerder van Schiphol heeft laten weten dat er geprobeerd wordt om wachtende passagiers zo snel mogelijk te laten doorstromen. Volgens haar leidt de drukte vooralsnog niet tot problemen. De oorzaak van de lange rijen is de vakantiedrukte en een tekort aan personeel. Op Schiphol loopt er daarom extra kantoorpersoneel rond om mensen te helpen. Ook de marechaussee loopt rond.

Drukte en chaos

Gisteren waarschuwde Schiphol al voor de grote drukte van dit weekend. Het vliegveld vroeg daarom luchtvaartmaatschappijen om vluchten te schrappen en daarmee de werkdruk bij personeel te verlichten. Toch merkt het personeel daar niet veel van. Vorige week was er ook een grote drukte op Schiphol, dit werd veroorzaakt door een staking van grondpersoneel. “Vorige week was het echt chaos, de drukte die er nu is, komt door het tekort aan personeel”, aldus een medewerker van de security.

Personeelstekorten

Door de coronapandemie heeft de luchthaven veel last van grote personeelstekorten. Tijdens de pandemie raakten een hoop mensen hun baan kwijt omdat er bijna twee jaar lang minder werd gevlogen. En niet iedereen is teruggekeerd in zijn oude baan. De grote drukte van de meivakantie zorgt voor een extra druk bij het personeel.

Vluchten geannuleerd

Naast de drukte heeft KLM ook al aangekondigd dat ervoor vandaag en morgen zeker 47 vluchten worden geannuleerd. Van TUI en Corendon zijn voor vandaag enkele vluchten verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport. KLM had het streven om 3500 minder passagiers op de luchthaven te hebben en dat is ‘om en nabij’ gelukt, liet een woordvoerder gisteren weten.

Lees ook: S10 vertrokken naar Turijn in aanloop naar Songfestival

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress