Opletten: dit zijn de zwarte zaterdagen op de Europese snelweg deze zomer

zwarte zaterdagen

Handig om te weten!

Ben jij van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Wellicht is het dan verstandig om te kijken welke dagen het drukst zijn op de Europese snelweg. En om je alvast voor te bereiden, zetten wij alvast alle zwarte zaterdagen voor je op een rijtje.

Zwarte zaterdagen

Ga jij in de zomermaanden met de auto op vakantie? Dan is de kans groot dat jij samen met nog duizenden andere vakantiegangers in de file terecht komt. Natuurlijk erg vervelend! Toch verschilt het per dag, ook per land op welke dagen het druk is op de snelweg.

Maar ook daar zit weer een ‘maar’ aan vast, want over het algemeen vallen de zwarte zaterdagen dit jaar op 29 juli, 5 en 12 augustus, zegt Allianz Direct. Om het je nog makkelijker te maken zetten we ook even op een rijtje op welke dagen het per land het drukst is.

Frankrijk

Volgens de ANWB wordt het op de Franse snelwegen het drukst op 5 augustus, en dan zowel naar het noorden als het zuiden. Toch is dit niet de enige dag waarop het druk gaat zijn op de Franse snelwegen, zo ook op 8, 15 en 22 juli richting het zuiden en op 29 en 30 juli in beide richtingen. Maar ook in augustus worden er een aantal drukke dagen verwacht. Op 4 en 11 augustus richting het zuiden en op 6, 12, 19 en 26 augustus in beide richtingen.

Duitsland

De ANWB verwacht in Duitsland ook een aantal drukke dagen op de Duitse autobahn. Zo kan het op 30 juni richting het zuiden al wat drukker zijn dan normaal, net als op 7, 14, 21 en 28 juli en in augustus op de 4e, 11e, 18e en 25ste. Op 1, 8 en 9 augustus zal het in beide richtingen erg druk zijn.

Spanje

In Spanje wordt de topdrukte verwacht op 22 juli als je richting het zuiden gaat. Op 29 juli en 5, 12 en 19 augustus zal het volgens de ANWB in beide richtingen erg druk zijn. Maar let op: omdat je door België én Frankrijk reist, moet je ook daar rekening houden met drukte op de snelwegen.

Italië

Ga je naar Italië deze zomer? Dan heb je wellicht wat meer geluk als mensen die naar bovenstaande landen afreizen. Het valt hier namelijk best wel mee met de drukte op de wegen. Op 5, 22, 29 en 30 juli is het druk als je richting het zuiden reist, en op 5, 12, 13, 19 en 16 juli augustus in beide richtingen.

Lees ook: Huh: komt benzine binnenkort van een koe?

Bron: Margriet | Beeld: Pexels