Opmerkelijk: twee vrienden verbleven dagenlang op Schiphol

‘We zochten de afgelegen hoekjes van de luchthaven op, en bleven niet te lang op één plek zitten’

Misschien ken je de film The Terminal wel, waarin een man maandenlang woonde op een luchthaven nadat hij daar gestrand was. Op Schiphol hebben de Nederlandse Kai Bodewitz (22) en Sebastiaan Vonmoos (23) dit ook geprobeerd! Geen maanden maar dagen en niet uit onmacht maar om te protesteren tegen de stijgende energielasten en woningprijzen. Aan de NOS vertelden ze hun verhaal.

Woningprijzen

“De actie was bedoeld om op een leuke manier laten zien dat in Amsterdam wonen niet zo duur hoeft te zijn” laat Bodewitz weten aan de NOS. De jongens kochten een vliegticket naar Dublin, waar ze een nacht doorbrachten. Toen ze terugvlogen naar Schiphol begon hun plan pas echt. Ze wilden namelijk een week lang op Schiphol verblijven achter de douane zonder betrapt te worden.

Goed voorbereid

De jongens gingen goed voorbereid op pad. Ze hadden een tas vol met eten want “het eten op Schiphol is ontzettend duur”. Ze fristen zich op in de douches en sliepen op banken. Ook probeerden ze niet op te vallen en buiten het zicht van de beveiling te blijven. “We zochten de afgelegen hoekjes van de luchthaven op, en bleven niet te lang op één plek zitten” zegt Bodewitz tegen de NOS. De vrienden hebben het drieënhalve dag volgehouden voordat de marechaussee ze doorhad.

Lees ook: Elon Musk stopt als topman van twitter

Bron: NOS | Beeld, Unsplash, Marco Lopés