Opnieuw melding aanranding door crewlid The Voice of Holland

the voice aanranding

Opnieuw heeft een oud-kandidate van The Voice zich gemeld bij advocaat Sébas Diekstra

Na de BOOS-aflevering over The Voice of Holland ontstond er een heuse wervelstorm in medialand. Even was er veel aandacht voor grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Inmiddels is het in de pers weer iets rustiger rond de show, en vindt het onderzoek rond de aanklachten vooral op de achtergrond plaats. Maar vandaag is er opnieuw een melding van een oud-kandidate van de show binnengekomen. Zij beschuldigt één van de crewleden van aanranding.

The Voice

Een poos geleden deed Tim Hofman een oproep aan slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag bij talentenjachten om zich te melden. Het resultaat daarvan was uiteindelijk de veelbesproken aflevering van BOOS. Naar aanleiding van die aflevering en enkele aangiftes, heeft ook de politie een oproep gedaan. Zij vroegen slachtoffers om zich te melden. “De afgelopen weken hebben zich bij de politie tientallen slachtoffers van mogelijk seksueel misbruik en/of ongewenst seksueel gedrag gemeld”, lieten zij begin februari weten.

Naast de stroom aan aantijgingen rond talentenjacht TVOH, zette de BOOS-uitzending door de hele maatschappij mensen aan het denken. De politie had dan ook al laten weten dat zij het aantal meldingen en aangiften van seksueel grensoverschrijdend gedrag zagen stijgen.

Opnieuw melding

Via Twitter laat advocaat Sébas Diekstra, die ook enkele andere vrouwen uit de zaak rond The Voice bijstaat, dat nog een oud-kandidate zich bij hem heeft gemeld. Dit is de vijfde vrouw die Diekstra voorziet van hulp na grensoverschrijdend gedrag bij de zangshow. Diekstra laat weten dat de vrouw meerdere malen betast zou zijn door een crewlid van de show. Ook liet zij weten dat er regelmatig ongepaste opmerkingen naar haar werden gemaakt. Diekstra laat weten dat de melding ook al bij de politie op tafel ligt.

Lees ook: Chantal Janzen twijfelt of ze The Voice of Holland nog wil presenteren

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress