Opnieuw storing op Eindhoven Airport: bagagesysteem kapot

eindhoven airport

De problemen spelen al sinds het begin van de middag

Opnieuw zijn er problemen op de Noord-Brabantse vlieghaven Eindhoven Airport. Het bagagesysteem heeft voor zeker de tweede keer in een maand last van een storing. Vertrekkende passagiers kunnen hierdoor niet inchecken. Aankomende passagiers mogen hun vliegtuigen niet uit.

Problemen op Eindhoven Airport

Omroep Brabant deelde vanmiddag dat er opnieuw problemen zijn op het Noord-Brabantse vliegveld. Volgens hen zouden honderden passagiers vastzitten in gelande vliegtuigen. Ook zijn er problemen met het inchecken van reizigers. Dit komt allemaal door een storing in het bagagesysteem. Dit betekent namelijk dat alle koffers handmatig moeten worden verwerkt. En dat kost veel extra tijd.

Een woordvoerder liet weten dat het vliegveld hard werkt aan een oplossing. Er is echter nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de storing is opgelost.

Tweede keer

Begin september waren er soortgelijke problemen op Eindhoven Airport. Ook toen lag het aan een storing in het bagagesysteem, en konden passagiers niet inchecken. De storing was toen echter al snel weer verholpen. Nu zou deze al sinds ongeveer 13.30 uur gaande zijn en nog altijd spelen.

Storingen

Eindhoven is niet de enige luchthaven die moeite heeft met het verwerken van het grote aantal reizigers. Deze zomer ging het ook bij de Amsterdamse luchthaven Schiphol al meerdere keren mis. Ook daar zorgden storingen in het bagagesysteem voor lange wachtrijen en veel chaos.

Lees ook: Schiphol laat tot eind oktober minder passagiers vertrekken

Bron: NU.nl | Beeld: Wikimedia Commons, CoolmenNL, CC BY-SA 3.0