Oranje Leeuwinnen bereiken kwartfinales EK met ruim 1,6 miljoen kijkers

oranje leeuwinnen

De spannende wedstrijd werd bepaald door invallers

Gisteravond stemden ruim 1,6 miljoen mensen hun tv’s af op het EK voetbal, waar zij zagen hoe de Oranje Leeuwinnen de strijd aangingen met Zwitserland. Dit werd een bijzonder spannende pot voetbal, die pas in de allerlaatste minuten werd beslist.

Nederland – Zwitserland

Met de overwinning op Zwitserland gisteravond, heeft Nederland een tweede plek behaald in de poule. Hiermee hebben onze Oranje Leeuwinnen een plek in de kwartfinale veroverd. De wedstrijd kende veel ups en downs. In de 49e minuut kwam Nederland op 1-0 voor te staan dankzij een eigen goal van het Zwitserse team. Dit werd echter al na een paar minuten gelijkgetrokken naar een 1-1.

Allesbepalende invallers

Uiteindelijk waren het aan de kant van de Leeuwinnen, de invallers die de wedstrijd op z’n kop zetten. Zo kwam Victoria Pelova in de 64e minuut het veld op, en mochten Esmee Brugts en Romee Leuchter een kwartier voor het fluitsignaal in actie komen. Zes minuten voor tijd maakte Leuchter de 2-1, en in de 89e minuut was er de 3-1 van Pelova. In minuut 95 weet Leuchter bovendien nog een keer te scoren. Het eindresultaat: een nette 4-1 voor de Oranje Leeuwinnen!

Bondscoach Mark Parsons deelde na afloop: “Onze wissels hadden al een grote impact in de wedstrijd tegen Portugal, maar nu deden ze de wedstrijd kantelen.”

Vooruitkijken

Komende zaterdag komen de Oranje dames uit tegen Frankrijk. Dit belooft een pittige wedstrijd te worden. Frankrijk wordt namelijk veel gezien als één van de absolute favorieten voor het toernooi. Hierover zei Parsons: “Frankrijk is een topteam, net als wij top zijn. Ze willen niet graag tegen ons spelen.”

Lees ook: KNVB gaat Oranjevrouwen net zoveel betalen als heren

Bron: NU.nl | Beeld: Proshots