Orgel Joke deelt gezondheidsupdate: ‘bloedwaarden zijn verbeterd’

Orgel Joke

Goed nieuws voor fans!

Het was vlak voor de jaarwisseling even schrikken voor de volgers van Orgel Joke: vanwege een zeldzame stollingsstoornis in haar bloed werd de muzikante met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Met haar volgers deelt Joke hoe het nu met haar gaat. 

Verbetering

“Mijn bloedwaarden zijn gelukkig heel erg verbeterd”, schrijft Joke in een bericht op Instagram. “Langzaam mag ik de medicatie afbouwen en het gaat dus erg goed.” De muzikante zegt wel weer flink aan de slag te moeten gaan met het trainen van haar spieren, omdat ze natuurlijk een maand in een ziekenhuisbed heeft gelegen. Als dat goed gaat, hoopt Orgel Joke komende zomer weer een liedje te kunnen spelen voor publiek. Goed nieuws voor fans, dus!

Internetberoemdheid

Tijdens de coronacrisis werd Joke Meijer nationaal bekend door filmpjes van haar optredens als keyboardspeler, die ze opnam om ‘de mensen thuis’ op te vrolijken – iets dat haar zeker is gelukt. De 73-jarige muzikante is inmiddels een ware internetberoemdheid. Ze kreeg haar eigen artiestennaam ‘Orgel Joke’ en trad vorig jaar op bij verschillende grote gelegenheden.

Belangrijke gebeurtenissen gemist

Door haar opname in het ziekenhuis heeft Joke verschillende belangrijke gebeurtenissen vanuit het ziekenhuisbed moeten meemaken. Zo vierde ze kerst tussen de verplegers, luidde ze vanaf haar bedje het nieuwe jaar in én werd ze tijdens haar opname oma van een prachtige kleindochter.

Lees ook: Orgel Joke nog te ziek om liedjes te spelen: ‘Ik mis het’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress