Oud-DWDD-visagist wil gesprek met Matthijs Van Nieuwkerk

Matthijs-van-Nieuwkerk

‘Ik wil heel graag weten hoe hij hierop terugkijkt’

In een artikel van de Volkskrant vertelde visagist Jelleke van Rijsoort over het grensoverschrijdend gedrag van presentator Matthijs van Nieuwkerk. Aan RTL Boulevard vertelt ze nu dat ze graag met hem het gesprek aangaat.

Angstcultuur

In het artikel in de Volkskrant van vrijdag vertelden meerdere medewerkers over het gedrag van de presentator. Zo vertelde de visagist dat ze onder meer op haar tenen liep “door de angstcultuur achter de schermen”. Ook werd ze naar eigen zeggen aan de kant gezet toen in 2011 een publicatie van weekblad Privé verscheen over de sfeer achter de schermen bij De Wereld Draait Door (DWDD).

“En plein public schreeuwde hij dat ik verantwoordelijk was voor de Privé-stuk, terwijl ik er niets mee te maken had. Ik moest weg”, vertelde ze aan de Volkskrant.

In gesprek

“Ik wil graag met hem in gesprek. Ik wil heel graag weten hoe hij hierop terugkijkt”, zegt Van Rijsoort nu aan RTL Boulevard. De Volkskrant sprak met tientallen oud-medewerkers van de talkshow over het gedrag van Van Nieuwkerk. Volgens de medewerkers ging het om “extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen”.

‘Spijt’

Van Nieuwkerk heeft ook gereageerd op het artikel, en vertelt in een reactie dat hij geraakt was door het artikel. “DWDD was godbetert zo’n beetje opgericht als een medicijn tegen angst en lelijkheid. Dat we kennelijk toch niet iedereen een veilig en prettig gevoel hebben kunnen geven en dat het zelfs collega’s ziek heeft gemaakt, dat spijt me enorm.”

Lees ook: Thijs Römer wordt vervolgt voor zedendelicten met minderjarigen

Bron: Trouw | Beeld: BrunoPress