Oudste persoon ter wereld overleden op 118-jarige leeftijd

oudste persoon

‘Het was haar wens om zich bij haar geliefde broer te voegen’

Voor zover bekend is, is de oudste persoon ter wereld overleden. De Franse zuster André heeft afgelopen dinsdag op 118-jarige leeftijd haar laatste adem uitgeblazen. De zuster stierf in een bejaardentehuis in het Zuid-Franse Toulon.

Grote droefheid

Zuster André is in haar slaap overleden, zo meldt het bejaardentehuis waar de 118-jarige verbleef. “Ze stierf om 02.00 uur. Er is grote droefheid, maar ze wilde het, het was haar wens om zich bij haar geliefde broer te voegen”, aldus woordvoerder David Tavella.

Lucile Randon – de officiële naam van zuster André – is geboren in 1904, maar nam een katholieke naam aan toen ze lid werd van de katholieke orde. Tijdens de coronapandemie kwam de zuster in het nieuws nadat ze een coronabesmetting had overleefd.

Oudste mens ter wereld

Zuster André werd op 25 april benoemd tot ‘de oudste mens ter wereld’ en kwam daarmee in het Guinness Book of Records. Haar voorganger, de Japanse Kane Tanaka (119), overleed in april vorig jaar, waardoor de zuster de oudste, levende persoon op aarde werd. Toch kampte de non de laatste jaren al met vermoeidheid. Zo wilde ze zich al ’terugtrekken uit deze affaire’ maar ‘de goede God hoort me niet’, zo liet ze vorig jaar weten aan AFP.

Geheim

Vorig jaar vroeg de AFP nog aan zuster André wat haar geheim was tot een lang leven. En het antwoord was ietwat bijzonder. De non zei namelijk dat ze elke dag een glas wijn dronk en dat haar guilty pleasure chocolade is. “Ze zeggen dat werk doodt, maar bij mij was het juist het werk dat me deed leven. Ik werkte tot ik 108 was.”

Lees ook: Vermoedelijke veiligheidschef van IS en Jabhat al-Nusra opgepakt in Arkel

Bron: AD, NU.nl | Beeld: BrunoPress