Over en uit: Nyck de Vries ligt er per direct uit bij AlphaTauri

Nyck de Vries

Maar wie wordt zijn opvolger?

Het is einde verhaal voor Formule 1-coureur Nyck de Vries: na een teleurstellende eerste seizoenshelft bij het Red Bull zusterteam AlphaTauri mag de Nederlander dan nu toch zijn spullen gaan pakken. Volgens Viaplay-commentator Allard Kalff is De Vries per direct weggestuurd bij AlphaTauri.

Nycks gescoord

De Vries wist naast Yuki Tsunoda hoegenaamd geen indruk te maken bij AlphaTauri. De man uit het Friese Uitwellingerga miste keer op keer Q2 en delfde daarbij constant het onderspit ten opzichte van de jongere Japanner. Met een beste finish van twaalfde in Monaco bleef Nyck bovendien puntloos achter. Tsunoda wist met de AT04-zeepkist nog twee schamele puntjes te sprokkelen.

Revanche voor Ricciardo?

Afgezien van Allard’s tweet is er officieel nog niets bekendgemaakt over de exit van Nyck. We nemen het dus nog maar even met een korreltje zout. Van een opvolger is ook nog geen sprake, maar de timing van het nieuws geeft ons al een stille hint.

Vandaag is Daniel Ricciardo immers druk bezig met een bandentest op Silverstone in de huidige Red Bull. Kennelijk heeft de Aussie – ondanks een lullige spin – voldoende indruk gemaakt om een schifting in het Red Bull-rijdersbestand te veroorzaken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees ook: NVWA neemt ruim 8000 illegale afslankpillen in beslag

Bron: Autobahn | Beeld: NL Beeld