Persconferentie: kabinet overlegt vandaag over versoepelingen

versoepelingen-persconferentie

Het OMT adviseert om de samenleving weer helemaal te openen

Morgen is het weer tijd voor een nieuwe persconferentie en horen we of er meer versoepelingen bijkomen. Tijdens de vorige persconferentie vertelden premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers dat de winkels hun deuren weer mogen openen. Het kabinet bespreekt vandaag een deel van de versoepelingen die op tafel liggen. 

Samenleving volledig openen

Het spant er morgen om: blijft de horeca en cultuursector dicht of mogen ze toch weer open? Afgelopen weekend werd al bekend dat het Outbreak Management Team (OMT) heeft geadviseerd om de samenleving wel helemaal te openen. Dit melden Haagse Bronnen. Wel zou dit alleen onder strenge voorwaarden mogen met een eindtijd van 20:00 uur. Zo is het mogelijk dat je op bepaalde plekken je coronapas moet laten zien en geldt er een limiet voor het aantal bezoekers.

Eindtijd

Waarschijnlijk zal de eindtijd van 20:00 uur een reden zijn voor een flinke discussie binnen het kabinet. Veel ondernemers, met name in de cultuursector, lieten al weten dat ze hiermee niets opschieten. Wat uiteindelijk besloten gaat worden, zullen we morgen horen tijdens de persconferentie.

De griep

Gisteren bracht de WHO naar buiten dat het einde van de pandemie in zicht is, en dat corona ‘op den duur’ op de griep zal lijken. Toch is dit volgens Jaap van Dissel nog niet het geval. “De griep speelt in de winter en we zien bij corona nu veel meer een continue strijd waarbij de ene variant wordt verdrongen door de volgende”, aldus Van Dissel. Het is dus afwachten of de pandemie uiteindelijk gaat liggen, en we te maken krijgen met een griep.

Lees ook: Rutte tijdens persconferentie: thuiswerken blijft voorlopig de norm

Bron: Metronieuws | Beeld: BrunoPress