Persconferentie met nieuwe maatregelen: dit kunnen we verwachten

regionale maatregelen

Vandaag maken Rutte en De Jonge nieuwe regionale maatregelen bekend

Vanavond om 19:00 uur maakt het kabinet in een persconferentie nieuwe, regionale maatregelen bekend. Het aantal besmettingen in Nederland is de afgelopen dagen namelijk flink toegenomen, en dan vooral in de Randstad. Dit zijn de regionale maatregelen die we kunnen we verwachten.

Regionale maatregelen

Het lijkt erop dat er nieuwe maatregelen zullen komen voor de veiligheidsregio’s met de meeste besmettingen per aantal inwoners. Specifiek zijn dit Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (rondom Haarlem) en Hollands Midden (het gebied tussen Noord- en Zuid-Holland met steden als Leiden en Alphen aan den Rijn).

Horeca eerder dicht

Naar alle waarschijnlijkheid zal de horeca in deze regio’s eerder moeten sluiten. Dat betekent dat na 0.00 uur niemand meer naar binnen mag. De lampen gaan dan aan en de muziek gaat uit. De horecagelegenheden moeten om 01.00 sluiten.

Kleinere groepen

Op dit moment is het toegestaan om zonder reservering of gezondheidscheck met maximaal 100 mensen in dezelfde zaal te zijn. Dit aantal wordt waarschijnlijk verlaagd naar maximaal 50 mensen per zaal.

Persconferentie

Of dit alle maatregelen zijn, is nog niet duidelijk. Mogelijk komen er vandaag nog andere bij. Vanavond om 19:00 uur presenteren premier Rutte en minister de Jonge de nieuwe maatregelen in een persconferentie.

Lees ook: België en Duitsland zetten Noord- en Zuid-Holland op code rood

Bron: NOS | Beeld: Videostill