Peter Gillis klaar om vluchtelingen op te vangen in vakantieparken

vluchtelingen

Peter heeft maar liefst 4.000 bedden beschikbaar

Sinds de invasie van Rusland in Oekraïne zijn er al meer dan twee miljoen mensen Oekraïne uit gevlucht. Een klein deel daarvan is in Nederland terechtgekomen. Waar zij kunnen verblijven? Als het aan Peter Gillis ligt is dat op zijn vakantieparken.

Prinsenmeer

Peter Gillis heeft voor Oekraïense vluchtelingen maar liefst 4000 bedden beschikbaar gesteld in zijn vakantieparken. Dat meldt de Massa is Kassa-ster aan het Brabants Dagblad. Een van zijn vakantieparken Prinsenmeer, in Asten staat leeg op dit moment. Peter is daarom al naar de gemeente en de opvangdienst COA gestapt, want hij zou voor ruim 600 vluchtelingen genoeg plek hebben.

Opvangplekken

“Ik heb een paar jaar geleden een keer een ronde met het COA gemaakt over mijn parken, dus ze weten wat ik kan. Ik kan morgen vierduizend bedden leveren. We kunnen snel handelen’, vertelt Gillis aan het Brabants Dagblad. “Ik kan zo al 600 vluchtelingen huisvesten op Prinsenmeer, dat staat toch leeg nu.” Het COA heeft inmiddels laten weten dat Peter naar de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost moet stappen om eventuele opvang te regelen. “Wij gaan over asielzoekers, vluchtelingen uit de Oekraïne zijn een taak voor de overheid’, aldus de woordvoerder van het COA.

Jaarbeurs

Gisteren werd al wel bekend dat er in de jaarbeurs in Utrecht een noodopvang voor vluchtelingen is opgezet. Daar zijn ongeveer 300 bedden beschikbaar. Ook zouden er al een aantal vluchtelingen in hotels in Utrecht verblijven. Gisteren werden er in totaal zo’n 2.300 vluchtelingen geteld in Nederland. Naar verwachting zullen er dat de komende dagen en weken nog meer worden. Het kabinet heeft de 25 veiligheidsregio’s in ieder geval al gevraagd om allemaal 2.000 opvangplekken te regelen. Dat zou betekenen dat er voor 50.000 mensen plek is in ons land.

Lees ook: Hilariteit bij VI Vandaag: ‘Is dat de broer van Peter Gillis?’

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Brunopress