Peter Gillis lijnrecht tegenover ex Nicol in de rechtbank

Nicol Kremers

Hij heeft een kort geding tegen zijn ex aangespannen

Op donderdagmiddag vindt er een kort geding plaats in de rechtbank in Utrecht waarbij Peter Gillis en zijn ex-partner Nicol Kremers tegenover elkaar zullen staan. Peter is degene die dit kort geding heeft aangespannen en hij wil Nicol hiermee verzoeken niet langer in de media te spreken over onderwerpen waarover zij eerder afspraken hadden gemaakt om te zwijgen. 

Vaststellingsovereenkomst

De kern van de zaak gaat om een vaststellingsovereenkomst die Nicol zou hebben ondertekend nadat haar relatie met Peter Gillis was beëindigd. In september beweerde Peter al dat zijn ex-partner hem nog geld verschuldigd was, omdat zij zich niet aan deze overeenkomst had gehouden. Een van zijn argumenten daarvoor was dat Nicol in het openbaar over de relatie heeft gesproken, wat volgens de overeenkomst niet was toegestaan. Nicol beweerde op haar beurt echter dat ze de vaststellingsovereenkomst onder druk heeft getekend, aangezien zij en Peter allesbehalve op goede voet uit elkaar zijn gegaan.

Dwangsom

De eigenaar van de vakantieparken verzoekt de rechter onder andere om een dwangsom van 100.000 euro per schending die Nicol volgens hem is begaan. Daarnaast wil hij vooraf inzage in het boek dat Nicol van plan is te publiceren, waarin ze onder andere haar relatie met Peter zal behandelen. Op deze manier kan hij verifiëren of de inhoud ervan in strijd is met de overeenkomst.

Lopende strafzaak

Daarnaast zijn de voormalige lovers ook betrokken bij een strafzaak, waarin Nicol de bekende SBS6-ster beschuldigt van mishandeling. De oorspronkelijke zittingsdatum was eind augustus, maar deze is uitgesteld vanwege een andere, latere aangifte die Nicol tegen Peter heeft ingediend. Tot op heden is er nog geen nieuwe datum gepland voor deze rechtszaak.

Lees ook: Dit is de vraagprijs voor de Portugese villa van B&B Vol Liefde-Marian

Bron: De Telegraaf | Beeld: NL Beeld