Kinderen en partner Peter R. de Vries geven update over huidige situatie

Peter R. de Vries

Over zijn toestand is nog heel veel onzeker

Heel Nederland reageerde geschokt toen vorige week dinsdag bekend werd gemaakt dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries in het centrum van Amsterdam is neergeschoten. De journalist ligt op dit moment nog steeds in het ziekenhuis, te vechten voor zijn leven. Zijn kinderen geven nu een update over zijn situatie en ook zijn partner reageert voor het eerst.

Tanja Groen

Peter R. de Vries focuste zich in de maanden voor het schietincident op de zaak Tanja Groen. Deze dame is al sinds 1993 vermist en Peter was een inzamelingsactie begonnen om de gouden tip binnen te halen. Deze inzamelingsactie is doorgezet en er is inmiddels al één miljoen euro opgehaald. Zijn kinderen en partner zijn hier maar wat blij mee.

Gouden tip

“De afgelopen veertig jaar is onze vader bezig geweest om onopgeloste zaken op te lossen. Zaken waarin familieleden werden gekweld door onzekerheid”, vertelt Royce de Vries in een videoboodschap, die werd uitgezonden bij Tijd voor Max. “Wij vinden het dan ook fantastisch dat de zaak van Tanja Groen en stichting De Gouden Tip nu zoveel aandacht krijgen. Afgelopen maanden is onze vader dag en nacht met de stichting bezig geweest.”

Toestand

Dochter Kelly vervolgt: “We begrijpen dat iedereen wil weten hoe het met onze vader gaat. Over zijn medische situatie is nog heel veel onzeker, daar kunnen we dus niet zoveel over vertellen. We weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de dokters en verpleegkundigen fantastisch werk leveren”, legt ze uit. Daarnaast willen ze iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen.

Vriendin reageert

Ook Peter zijn vriendin laat nu van zich horen in een speciale uitzending van Omroep Max op NPO 1. Haar brief werd voorgelezen door Simon Vuyk, van stichting De Gouden Tip. “Alles wat mijn liefste Peter doet, doet hij met liefde en toewijding. Zo ook voor De Gouden Tip, waar hij de laatste maanden heel druk mee was. Ook toen we laatst na lange tijd een weekendje weg gingen. Naast een klein koffertje met zijn spullen nam hij de actie voor Tanja in gedachten mee.”

Vastberadenheid

“Zijn vastberadenheid en nooit opgeven, dat is uniek en maakt hem tot wie hij is”, schrijft ze. “Maar Peter is vooral één en al liefde. Hoe mooi zou het zijn als zijn droom om 1 miljoen euro bij elkaar te verzamelen uitkomt? En de ouders van Tanja Groen, die al zo veel jaren in onzekerheid zitten, eindelijk het antwoord krijgen op die ene vraag: waar is onze dochter? En dat Tanja eindelijk weer thuis komt”, aldus zijn vriendin.

Lees ook:  ‘Vermoedelijke schutter Peter R. de Vries is neef van kopstuk ‘moordbende’ Taghi’

Bron: NOS, Superguide | Beeld: Brunopress