Peuter die klaagde over monster in slaapkamer had gelijk

monsters

Misschien niet de monsters die ze had verwacht, maar eng waren ze zeker

We kunnen ons het zelf ook nog goed herinneren, de angst voor monsters in onze slaapkamer toen we klein waren. Grote, groene beesten die zich onder ons bed hadden verstopt en ons zouden pakken met hun enge, stekelige vingers. De ouders van een peuter in het Amerikaanse North Carolina hadden de spoken die hun dochtertje zag ook afgedaan als verbeelding, maar dat zat toch anders.

Monsters in de muur

De peuter probeerde al maandenlang haar ouders duidelijk te maken dat er monsters in haar slaapkamer zaten. Het meisje hoorde de monsters in de muren, maar haar ouders wuifden het weg. “We dachten dat het misschien kwam het omdat we net de film Monsters hadden gekeken, en gaven haar ter geruststelling een sprayflesje met zogenaamde ‘monsterspray’, zodat ze ze weg kon jagen”, vertelde haar moeder aan BBC. Maar het meisje bleef maar volhouden dat er monsters in haar muren zaten. Toen haar ouders af en toe bijen rondom het huis begonnen te zien ging er een belletje gaan rinkelen, en besloten ze een insectenverdelger te bellen.

Enorm nest

Helaas had de insectenverdelger vervelend nieuws voor de ouders. De bijen die ze zagen bij de schoorsteen waren een beschermde soort honingbijen, dus mocht hij het nest niet verdelgen. Ze moesten een bijenhouder inschakelen om ze uit de brand te helpen. Deze bijenhouder lokaliseerde het bijennest en zou deze gaan verplaatsen. Maar wat hij aantrof had niemand kunnen bedenken. Hij ontdekte dat de bijen hun weg naar binnen vonden via een kiertje op zolder in de houten vloer. Hij scande met zijn speciale apparatuur de muren en ontdekte een enorm diep nest dat zover de muren inging, dat het tot aan de slaapkamer van de peuter kwam. Zo groot had zelfs deze expert nog nooit gezien. De muur moest worden opgebroken, en daar waren ineens de zogenaamde monsters zichtbaar: een gigantisch bijennest met zo’n 55.000 tot 65.000 bijen. Een enorm meesterwerk waar de bijen zo’n acht maanden aan hadden gewerkt.

Schade

Het verwijderen van het nest heeft ontzettend veel schade gebracht aan het huis. Dit kwam natuurlijk door de muren die moesten worden opengebroken, en alle sporen die de bijen hadden achtergelaten. Nadat alle bijen waren verwijderd en overgeplaatst waren naar een andere plek, bleek dat de expert zo’n 45 kilo aan honinggraat uit de muren had gehaald. De bijen hadden ook nog eens schade aan bedrading in de muren aangericht. En nog meer slecht nieuws voor het stel, want deze schade krijgen ze niet vergoed. De verzekeraar stelt dat ze het hadden kunnen voorkomen…  Misschien moeten we voortaan toch maar luisteren als kinderen klagen over monsters!

Lees ook: Mieren in huis? Met deze hack ben je er binnen no-time vanaf

Bron: NU.nl, BBC | Beeld: Pexels / Johann Piber