Pietje Bell toch wel geschikt voor 9 jaar en ouder

Pietje Bell

Het leeftijdsadvies is opnieuw aangepast

De twintig jaar oude film Pietje Bell is toch geschikt voor 9 jaar en ouder. Vorige week werd het leeftijdsadvies vanwege een groot aantal klachten aangepast naar 12 jaar, maar nu is bekend gemaakt dat kinderen vanaf 9 jaar toch de film kunnen kijken. 

Veel discussie

De afgelopen dagen werd er volgens de NOS veel gediscussieerd over het leeftijdsadvies van de familiefilm. Er zouden meerdere kinderen bang zijn geworden na het zien van de film, met als gevolg dat Pietje Bell opnieuw werd beoordeeld. Daarop besloot Nicam, een organisatie die zich bezighoudt met de leeftijdskeuring van Nederlandse films en series, het leeftijdsadvies aan te passen naar 12 jaar en ouder. Na dit besluit ontving Nicam veel kritiek.

Film is te zien op Oudejaarsdag

De KRO wilde Pietje Bell op Oudejaarsdag uitzenden, maar dat kon niet overdag vanwege de aangepaste leeftijdsgrens. Nu Nicam heeft besloten de leeftijdsclassificatie toch op 9 jaar en ouder te houden, is het alsnog mogelijk om de film uit te zenden. Pietje Bell ia aanstaande zaterdag te zien om 11.10 uur op NPO Zapp.

Lees ook: Leeftijdsadvies Pietje Bell aangepast naar 12 jaar

Bron: NOS | Beeld: Pietje Bell videostill