Zien: Duitse piloot ‘tekent’ gigantische injectiespuit in de lucht 

Het resultaat mag er zijn

Een Duitse piloot heeft een bijzonder traject gevlogen met zijn vliegtuig: de vorm van een enorme injectiespuit. Om dat voor elkaar te krijgen vloog hij bijna 300 kilometer boven de Duitse deelstaat Beieren. Dit deed hij ter ere van de start van de Europese vaccinatiecampagne tegen corona, die op het moment van de vlucht van start ging. 

Route uitstippelen 

Samy Kramer is de 20-jarige piloot die deze uitdaging wel zag zitten. Vooraf stippelde hij een route uit met een gps-apparaat, zodat er uiteindelijk een injectiespuit zou ontstaan. De piloot begon de reis met zijn tweezitsvliegtuigje vanaf de luchthaven van Friedrichshafen, vlakbij het Bodenmeer. 

Bochten van 90 graden 

De injectiespuit-vlucht duurde ongeveer 1 uur en 40 minuten. Echter was het geen gewone vlucht, Kramer moest soms bochten nemen van 90 graden om de vorm goed uit te kunnen beelden. Het eindresultaat mag er dan ook zijn: een strakke injectiespuit, waar zelfs een druppel aan hangt. “Ik wilde de mensen voer tot nadenken geven op de dag dat het vaccin beschikbaar is gemaakt”, zei de jonge piloot over zijn actie. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samy Kramer (@samy.kramer)

Vaccinatiecampagne van start

Hoewel de eerste mensen bij onze oosterburen zaterdag al een injectie kregen, is Duitsland gisteren officieel begonnen met zijn vaccinatiecampagne. De eersten die daar een prik krijgen, zijn mensen boven de 80 jaar en het ziekenhuispersoneel. In Nederland wordt begin januari het eerst vaccin gezet. 

Lees ook: Coronavaccin van Pfizer/BioNTech goedgekeurd voor de EU

Bron: Metro | Beeld: Pexels, Alex Powell