Lenteweer tijdens lang Pinksterweekend? Dit is de weersverwachting

Slecht nieuws voor mensen die eropuit willen trekken

De zomer nadert in rap tempo, maar we merken er weinig van. En helaas kunnen we ook tijdens het lange Pinksterweekend niet rekenen op een lekker lenteweertje. Maar geduld wordt beloond: vanaf volgende week is het toch echt lente.

Herfstachtig Pinksterweekend

De weersvoorspelling voor komend weekend ziet er niet al te best uit voor wie had gehoopt het terras op te gaan, een lange wandeling te maken of misschien wel te kamperen. De meteorologen van Weerplaza verwachten dat het ‘herfstachtig’ wordt komende dagen. Dat betekent vele regen-, onweers- en zelfs hagelbuien, zware windstoten en frisse temperaturen.

Lage temperaturen

Normaal gesproken is het rond deze tijd van het jaar 18 of 19 graden buiten, maar dit weekend liggen de temperaturen eerder rond de 12 graden. Daarmee kan dit weleens het koudste Pinksterweekend sinds 1951 worden – in zeventig jaar dus!

Drogere dagen

Volgende week wordt het droger en zal het zonnetje zich iets vaker laten zien. Daardoor zal het al snel een stuk aangenamer lenteweer zijn. Maar die temperaturen? Die zullen niet meteen omhoogschieten. De zomerkleding kan voorlopig dus nog even in de kast blijven hangen.

Lees ook: Goed lentenieuws: hooikoorts en uv-licht kunnen helpen tegen corona

Bron: AD 1 en 2 | Beeld: Pexels