Politie doet onderzoek naar geprojecteerde teksten op Erasmusbrug: ‘Vrolijk blank 2023’

De politie is een onderzoek gestart naar het voorval.

De Erasmusbrug in Rotterdam is een heuse eyecatcher in de havenstad. Met een bepaalde techniek kan het bouwwerk zelfs in allerlei kleuren gehuld worden, wat een spectaculair effect heeft. Een aantal Rotterdammers zag afgelopen jaarwisseling echter iets heel anders verschijnen op de brug.

Iemand gebruikte het bouwwerk namelijk als canvas om teksten op te projecteren. Met bewegende letters werden er leuzen als ‘White lives matter‘, ‘Vrolijk blank 2023’, ‘Zwarte piet deed niets verkeerd’, en ‘We must secure the existence of our people and a future for white children‘ geprojecteerd, aldus het AD. Dat laatste betekent iets als ‘We moeten het voortbestaan van onze mensen en een toekomst voor blanke kinderen veiligstellen’.

‘Mogelijk vanaf een boot’

Wie verantwoordelijk is voor de actie is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder is er mogelijk vanaf een boot geprojecteerd, maar het onderzoek loopt nog. Ook zegt de politie dat er nog precies uitgezocht moet worden of het projecteren van de leuzen überhaupt strafbaar is.

Lees ook: Vuurwerkshows op verschillende plekken in Nederland afgelast

Bron: Panorama | Beeld: Pro Shots / NL Beeld

Array