Politie doet weer grote vuurwerkvondst in Duitsland

Wel 250.000 kilo in beslag genomen

Net over de grens in Duitsland heeft de politie een grote hoeveelheid aan zwaar en illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dit vuurwerk was bestemd voor de Nederlandse markt en is gevonden in bunkers op een voormalig militair complex. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Verdachtes

“De verdachten probeerden de regels te omzeilen door te vragen om een Kamer van Koophandel-inschrijving en te doen alsof er sprake is van professionele handel” laat officier van justitie Danielle van Ieperen weten aan NOS. Het gaat hier niet om professionals maar “huisvaders en illegale handelaars”. De verdachten boden via een website het hele jaar door zwaar en illegaal vuurwerk aan dat zowel in Nederland als in Duitsland is verboden.

Illegaal vuurwerk

Zowel legaal als illegaal vuurwerk wat bedoeld is voor de Nederlandse markt ligt voor een groot deel opgeslagen in Duitsland. Illegaal vuurwerk wordt volgens de politie niet alleen afgestoken rond de jaarwisseling maar ook bij ongeregeldheden zoals bijvoorbeeld voetbalrellen. Daarnaast gebruiken criminelen dit vuurwerk voor aanslagen en het opblazen van geldautomaten. De politie zegt extra geïnvesteerd te hebben in de opsporing van dit illegale vuurwerk.

Lees ook: Geen witte kerst maar kans op hooikoorts!

Bron: NOS | Beeld: Unsplash, Hugo Delauney