Politie vindt lichaam van vermiste Silvana Heber in bosgebied

silvana-hebers

Haar ex is gearresteerd op verdenking van moord

Sinds afgelopen zaterdag was Silvana Heber (36) uit Hoogeloon vermist. Er volgde een lange zoektocht. Gisteravond werd een treurige ontdekking gedaan: Silvana’s lichaam lag in een bosgebied.

Gevonden in een bos

Het lichaam werd gisteravond rond 23:00 uur door agenten gevonden in een bosgebied tussen Vessem en Veldhoven (Noord-Brabant). Er is onderzoek gedaan en vanochtend heeft de politie bevestigd dat het om Silvana gaat. De politie was in het gebied aan het zoeken nadat ze aanwijzingen hadden gekregen.

Gisteren was het stuk bos aan het zicht onttrokken, omdat er grote zwarte schermen omheen gezet waren. Vannacht ging het onderzoek naar sporen bij de vindplaats verder, zodat er zoveel mogelijk duidelijkheid komt over de toedracht.

Niet aanwezig bij een afspraak

Er was al sinds afgelopen zaterdag niets meer van Silvana vernomen. Familieleden hebben alarm geslagen toen ze niet kwam opdagen voor een afspraak en er werd direct een onderzoek gestart. Vlak na de vermissing heeft de politie haar ex-vriend gearresteerd. Gisteren is zijn voorarrest door de rechter-commissaris met veertien dagen verlengd. Hij wordt door justitie verdacht van de moord op Silvana.

Dorp in rep en roer

Omroep Brabant vermeldt dat er gisteravond een bijeenkomst in het gemeenschapshuis van Hoogeloon heeft plaatsgevonden. Er waren ongeveer 150 mensen aanwezig. Burgemeester Remco Bosma kwam aan het woord en vertelde dat de gebeurtenis veel impact heeft op het dorp. Veel bewoners hebben kinderen die op dezelfde school of sportclub zitten als de vier kinderen van Silvana. “De gemeenschap is klein. Mensen komen elkaar tegen. Dit is een grote klap”, aldus Bosma.

Lees ook: NS heeft personeel jarenlang niet tegen kankerverwekkende stof beschermd

Bron: NU.nl, NOS, Omroep Brabant | Beeld: BrunoPress