Pakketje onder de carport? PostNL gaat pakketjes rondom huis neerleggen

postnl pakketjes

De postbezorger biedt een nieuwe optie aan

Hoe hard we het ook proberen, het is niet altijd mogelijk om thuis te zijn wanneer we pakketjes krijgen. PostNL heeft de afgelopen tijd een proef gedraaid met het neerleggen van pakketjes rond het huis als er niemand thuis was. En met succes: de mogelijkheid rolt in heel Nederland uit.

PostNL pakt pakketjes anders aan

De postbezorger heeft laten weten dat er vanaf nu een nieuwe aflevermogelijkheid is voor pakketjes. Dit is gericht op mensen die niet thuis zijn op het moment dat hun pakketje aankomt. Zij kunnen in hun PostNL-account aangeven dat de bezorger het pakketje mag achterlaten op een “afgesproken plek”. Dit is dan een plek waar het pakketje bij voorkeur droog en uit het zicht ligt.

Proef gedraaid

Met deze nieuwe aflevermethode is de afgelopen weken een proef gedraaid. Dagna Hoogkamer, woordvoerster van PostNL vertelt dat de proef een succes was. “We zien dat veel consumenten enthousiast zijn en hun voorkeuren instellen. Ontvangers worden blij dat ze nu ook de regie hebben over hun pakketje als ze niet thuis zijn.” Bovendien scheelt het ook voor de bezorgers flink wat werk. In plaats van uitladen, wachten, nog eens bij de buren aanbellen, en uiteindelijk weer inladen, kunnen ze nu het pakketje gewoon afleveren op de afgesproken plek.

Wat als er iets misgaat?

PostNL laat weten dat zij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele problemen met het pakketje na aflevering. Mocht bijvoorbeeld het pakket toch natregenen, beschadigd raken, of zelfs gestolen worden, dan is dat aan de ontvanger zelf. Hoogkamer vertelt hierover: “De ontvanger vinkt bij het instellen aan dat hij de verantwoordelijkheid op zich neemt en PostNL niet aansprakelijk stelt voor verlies, schade, of diefstal.” Voor pakketten waarbij een handtekening nodig is, of verzekerde verzendingen is de mogelijkheid om achter te laten op een afgesproken plek niet beschikbaar.

Lees ook: Nicolette van Dam zet postbodes in het zonnetje: ‘Om ze te bedanken’ 

Bron: Max Vandaag | Beeld: Unsplash, Mealpro