Prijzen voor Nederlandse vakantiehuisjes vliegen de pan uit

Nederlandse vakantiehuisjes prijzen

‘Voor dat bedrag zit je ook een week in Griekenland’

Vanwege het coronavirus ziet voor velen de zomer er anders uit dan anders. Mensen blijven liever in eigen land en zoeken de Nederlandse vakantieparken en campings op. Om deze reden zijn vrijwel alle accommodaties in ons land volgeboekt. En de vakantiehuisjes die nog over zijn? Tja, daar betaal je echt de hoofdprijs voor.

Hoge prijsstijging zomermaanden

Iemand die nog online naar een leuke vakantieaccommodatie kijkt in eigen land zal schrikken van de hoge prijzen. Zo kwam het AD erachter dat je voor een stacaravan bij Duinrell met het gezin via TUI deze week maar liefst 1411 euro betaald. Lang blijft de optie ook niet beschikbaar, want voor het geboekt kan worden gaat iemand anders er met de stacaravan vandoor. Kijk je naar een later moment, ergens in augustus, dan lopen de prijzen nóg verder op. In deze zomermaand betaal je maar liefst 1829 euro voor één weekje waterpret in Duinrell.

Vraag en aanbod

Petra Kok van TUI is gevraagd wat de reden is van deze hoge prijsstijging deze zomer. “Het zal de markt van vraag en aanbod zijn”, legt Kok, zelf wat geschrokken van de prijs, uit aan het AD. “Wij zijn wederverkoper. De vakantieparken bepalen zelf hun prijzen. En ze moeten het natuurlijk altijd hebben van het hoogseizoen, dan verdienen ze hun geld.” Desondanks is ruim 1800 euro voor een weekje vakantie in Nederland niet goedkoop. Volgens Kok kan je met hetzelfde budget ook een weekje naar Griekenland.

Goedkoper na de schoolvakanties

Duidelijk is wel dat de prijzen na de zomervakantie flink zakken. Zo betaal je voor dezelfde Nederlandse stacaravan in september – na de schoolvakanties – nog maar 423 euro per week. Vakantiemaatschappij TUI heeft vanwege corona het aanbod in het binnenland uitgebreid. “Wie een buitenlandse vakantie had geboekt kreeg een voucher die nu wordt besteed aan een binnenlandse vakantie.”

Lees ook: Pas op: agressieve ‘monsterwesp’ gespot in Nederland

Bron: AD | Beeld: Videostill YouTube