Prins Bernhard heeft spijt van brief aan Chef’Special

Bernhard spijt

De pandjesprins zegt graag met de band om tafel te willen gaan

Prins Bernhard heeft spijt dat hij Chef’Special heeft gevraagd om gratis op te treden tijdens de Grand Prix in Zandvoort. Dat liet Humberto Tan – die naar eigen zeggen uitgebreid heeft gesproken met de pandjesprins – donderdagavond in zijn talkshow weten. Volgens de presentator vindt Bernhard dat de e-mail ‘nooit verstuurd’ had mogen worden.

Gratis optreden

Chef’Special ontving eerder het verzoek van de organisatie van de Grand Prix in Zandvoort, het circuit waarvan prins Bernhard mede-eigenaar is, om gratis op te treden tijdens het Formule 1-evenement. Daarvoor zouden de bandleden wel een paar VIP-tickets kunnen krijgen. Joshua Nolet, de zanger van de band, kon zijn ogen niet geloven toen hij de e-mail las en besloot zijn ongenoegen op sociale media te uiten. De culturele sector heeft immers een zware dreun gekregen door de coronacrisis en optredens zijn al een lange tijd niet of nauwelijks mogelijk.

Veelzeggend

Dat de Grand Prix van Zandvoort, een evenement dat bijzonder genoeg wél mag doorgaan, artiesten vervolgens niet eerlijk wil betalen voor het werk dat zij leveren, vindt Joshua dan ook ongekend. Hoewel hij geen problemen heeft met Formule 1, zegt dit volgens hem “zoveel over hoe er naar muzikanten wordt gekeken, en alles wat daarachter zit”. Het filmpje van de Chef’Special-zanger zorgde voor veel ophef op Instagram.  Zo lieten veel Nederlandse artiesten weten dat de actie van Bernhard en de Grand Prix van Zandvoort absoluut niet door de beugel kan.

Spijt

Ook de pandjesprins zelf heeft lucht gekregen van de ophef. In gesprek met Humberto Tan liet hij volgens de presentator weten dat “die brief nooit verstuurd had mogen worden”. Daarnaast zou Bernhard graag zijn excuses aan willen bieden en graag met de band willen praten. Maar dat hoeft niet per se voor Chef’Special, zo liet Joshua weten aan de talkshowtafel. Volgens de zanger is de pandjesprins slechts “een vehikel”. Zijn woede is vooral gericht aan de politiek, omdat de evenementensector al zo’n lange tijd stilligt. “Al twee jaar lang zitten wij als het braafste jongetje van de klas toe te kijken. We mogen niet spelen.”

Lees ook: Nederlandse artiesten woedend op prins Bernhard vanwege gratis optredens

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress