Prins Harry en Meghan Markle gaan podcasts maken voor Spotify

Harry Meghan

De teaser belooft al veel goeds

Het lijkt erop dat prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hun leven als royals helemaal achter zich hebben gelaten. Waar Meghan Markle natuurlijk als actrice al wat ervaring heeft in de mediawereld, maakt Harry hier nu ook kennis mee. De twee sloten eerder al een deal met Netflix, maar gaan nu ook podcasts maken voor Spotify. Dat maakte de streamingdienst dinsdag bekend. 

Hoopvolle verhalen

Harry en Meghan hebben een meerjarige samenwerking met Spotify. De podcasts gaan de naam Archewell Audio dragen, vernoemd naar hun zoontje Archie. Dit audio-productiebedrijf is opgezet door de Sussexen zelf als onderdeel van hun liefdadigheidsinstelling Archewell. We hoeven gelukkig niet lang te wachten op de eerste podcast van Harry en Meghan, die verschijnt namelijk nog voor het einde van het jaar. Hierin praten ze met inspirerende gasten over hoopvolle verhalen.

Verbondenheid

“Podcasts helpen ons eraan te denken even de tijd te nemen en echt te luisteren, om zonder afleiding met elkaar in verbinding te komen”, laat het stel in een verklaring weten. Harry en Meghan vertellen dat ze het vanwege de coronacrisis belangrijk vinden om mensen juist nu samen te brengen. “Door alle uitdagingen in 2020 is er nog nooit een tijd geweest waarin dit zo belangrijk was. Want wanneer we naar elkaars verhalen luisteren, herinnert ons dat eraan hoe verbonden we met elkaar zijn.”

Deal met Netflix

Harry en Meghan deden begin dit jaar een stap terug in het Britse koningshuis. Vanaf 31 maart mogen zij hun koninklijke titels niet meer gebruiken en moest de prins zijn militaire eretitels inleveren. De twee wilden een rustiger leven leiden om hun zoon buiten de spotlights op te laten groeien. Niet veel later verhuisden de ex-royals naar de Verenigde Staten, waar Meghan vandaan komt. In augustus kochten ze een megavilla vlakbij Los Angeles. Begin september bleek dat ze de schijnwerpers toch niet helemaal achter zich konden laten. Ze tekenden namelijk een meerjarig contract bij streamingdienst Netflix. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Luister de teaser van Archewell Audio hieronder:

Lees ook: Meghan over relatie met prins Harry: ‘Vrienden waarschuwden me er niet aan te beginnen’

Bron: NOS | Beeld: Videostill