Prinses Irene mag vandaag 81 kaarsjes uitblazen

prinses Irene

De jarige prinses zet zich nog altijd in voor haar belangrijkste waarden

Prinses Irene, het jongere zusje van prinses Beatrix, viert vandaag haar verjaardag met haar naasten. De prinses zet zich nog altijd in voor haar waarden en sprak zich onlangs nog uit in de media over de coronacrisis.

Groots feest

Een jaar geleden mocht prinses Irene 80 kaarsjes uitblazen, wat grootst gevierd werd met haar familie in het Koninklijk Theater Carré. Dit jaar wordt er een kleinschaliger feestje gehouden. Zo kan de jarige prinses rekenen op tekeningen en collages van haar kleinkinderen, prinsessen Zita en Gloria.

Liefde voor de natuur

Hoewel de prinses een redelijk teruggetrokken leven leidt, zet Irene zich nog altijd met hart en ziel in voor de natuur. Onlangs is er nog een bos vernoemd naar de prinses. De opening moest ze echter missen door een pas opgelopen hersenschudding. Door de coronacrisis zijn de festiviteiten van de ‘boomfeestdag’ uiteindelijk uitgesteld naar november.

Activiteiten tijdens de coronacrisis

De afgelopen maanden heeft prinses Irene ook verschillende keren van zich laten horen. Zo zette ze zich in tegen de boomkap bij paleis Soestdijk. “In een tijd waarin eerder wordt gezocht naar mogelijkheden om bossen aan te planten, is het kappen van bomen op zijn minst onwenselijk,” sprak Irene daarover uit. Tevens liet de prinses temidden van de coronacrisis een hoopvolle boodschap achter. Irene hoopt dat de pandemie mensen kan helpen hun kijk op de wereld te veranderen: “We zijn de basis van ons bestaan, de natuur, kwijtgeraakt en daarmee een deel van onszelf. Als we dat deel weer terugvinden, denk ik dat dat de mens weer heel zou maken.”

Lees ook: Aandoenlijke kinderfoto’s van prinses Juliana komen boven water

Bron: Shownieuws, Nouveau | Beeld: RVD, fotograaf: Jeroen van der Meyde