Oude auto’s en snelle stofzuigers: zo gaat Koningsdag eruitzien

Koningsdag

Het programma van Koningsdag is weer heel anders dan vorig jaar

Net als vorig jaar wordt Koningsdag weer in een nieuw jasje gestoken. De koninklijke familie gaat geen handjes schudden, maar blijft dit jaar ook niet thuis. In Eindhoven zullen de royals een druk programma volgen.

Auto-optocht

We trappen af om 11:00 uur met een auto-karavaan, waarin zowel oude als nieuwe voertuigen te zien zullen zijn. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen rijden zelf ook mee. De koning gaat voorop in een DAF uit de jaren vijftig die destijds speciaal voor Juliana en Bernhard is vervaardigd. Máxima zal juist te zien zijn in een moderne, elektrische Lightyear.

Verrassingsoptreden

Nadat ze uit de auto’s stappen, vervolgt de koninklijke familie hun route naar het water. Aan het water zal een optreden gehouden worden, maar het is nog niet duidelijk wie er op het podium gaat staan. Volgens RTL gaat het in ieder geval om ‘grote namen’.

Studioshow

De Oranjes nemen na het optreden plaats in een studio, waar ook presentatrice Isolde Hallensleben aanwezig zal zijn. De koning, koningin en de prinsessen krijgen daar een heel aantal technische snufjes en innovaties uit Eindhoven te zien. Ook neemt het koninklijke gezin het op tegen andere bekende gezinnen in een heuse regioquiz. Hoeveel ze eigenlijk weten over Eindhoven en omstreken moet dan blijken.

Samen koken en racen

Een druk programma, maar dat is nog niet alles. De drie A’tjes en koningin Máxima duiken samen met sterrenchef Dick Middelweerd de keuken in om iets lekkers te bereiden. Na deze kookshow is het weer tijd om naar buiten te gaan. Dan mogen de prinsessen zich van hun sportieve kant laten zien. Amalia, Alexia en Ariane zullen tegen elkaar racen op een stofzuigermotor. We zijn heel benieuwd wie als eerste over de finish gaat in deze unieke wedstrijd!

Tompouces en kleding

Natuurlijk mogen tompouces en leuke outfits niet ontbreken op de verjaardag van de koning. Na de stofzuigerrace gaan de prinsessen de studio weer in om de perfecte tompouce geserveerd te krijgen van niemand minder dan meester patissier Robèrt van Beckhoven. De kleding van de prinsessen en de koningin zullen worden besproken door modeontwerper Addy van den Krommenacker.

Tweede race

Naast de stofzuigerrace moeten de prinsessen ook een virtuele race afleggen. Voormalig formule 1-coureur Robert Doornbos zal deze tweede race van de dag voorzien van commentaar.

Dans en drones

Na alle feestelijkheden zullen Willem-Alexander, Máxima en zijn prinsessen een moment nemen om stil te staan bij de coronacrisis. De royals zullen daarbij een eerbetoon brengen aan de medewerkers uit de zorg. Om 13:00 uur gaan de Oranjes nog een keer los met ‘dans en drones’. Daarna vertrekt de familie weer uit Eindhoven, maar we krijgen het gezin later nog een keer te zien. Om 16:30 uur is er nog een nationaal proostmoment, waarbij Willem-Alexander naar verwachting (digitaal) aanschuift. ’s Avonds treden The Streamers op bij Paleis Noordeinde. Het koninklijke gezin komt dan zeker even kijken om de feestelijke dag af te sluiten.

Lees ook: Mark Rutte doet boekje open over blunder bij koningin Beatrix

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress