Publiek kan woensdag afscheid nemen van Peter R. de Vries

de vries afscheid

Belangstellenden kunnen een laatste groet brengen in theater Carré in Amsterdam

Het overlijden van Peter R. de Vries is niet alleen voor zijn familie en dierbaren, maar ook voor het Nederlandse publiek een groot verlies. Zijn familie wilde dan ook dat ‘iedereen voor wie Peter iets heeft betekend’ een laatste groet kon brengen. Daarom kan iedereen die dat wil woensdag afscheid nemen van de misdaadverslaggever in theater Carré in Amsterdam. 

Laatste groet

Op woensdag 21 juli opent het Koninklijk Theater Carré aan de Amstel 115-125 te Amsterdam de deuren van 11.00 uur tot 20.00 uur voor iedereen die een laatste groet wil brengen aan Peter R. de Vries. Volgens RTL Boulevard wordt er een grote drukte verwacht, dus het is heel belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Mocht het te druk worden, dan zal de Gemeente Amsterdam dit communiceren via Twitterkanaal @AmsterdamNL. Tevens gelden er enkele andere richtlijnen voor het afscheid. Lees de volledige lijst HIER. Op donderdag 22 juli nemen familie en dierbaren in besloten kring afscheid van de vermoorde misdaadverslaggever.

Donatie

De familie van De Vries wil iedereen vragen geen bloemen mee te nemen, maar een donatie te doen aan Stichting De Gouden Tip, die de misdaadjournalist vlak voor de moordaanslag had opgericht voor de zaak Tanja Groen. Onlangs werd het doel van één miljoen euro behaald.

Moordaanslag

Peter R. de Vries werd op dinsdagavond 6 juli neergeschoten in het stadscentrum van Amsterdam, kort na een uitzending van RTL Boulevard. Na een lange tijd gevochten te hebben voor zijn leven, overleed hij helaas op 15 juli aan zijn verwondingen. Momenteel zitten er twee verdachten vast, de 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik en de 21-jarige Rotterdammer Delano G. De verdachten verschijnen maandag voor de rechter.

Lees ook: Indrukwekkende rouwadvertenties Peter R. de Vries: ‘Pap, het komt goed!’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress