Queen Elizabeth (94) en prins Philip (99) gevaccineerd tegen coronavirus

De royals sluiten zich aan bij de 1,3 miljoen Britten die al een prik hebben gehaald

De Britse royals lijken geen ‘vaccinvrees’ te hebben. Afgelopen zaterdag zijn Queen Elizabeth (94) en prins Philip (99) namelijk gevaccineerd tegen het coronavirus, zo melden verschillende media. 

Inenting

Een week geleden wilde het paleis nog niet ingaan op een eventuele inenting van de Queen, omdat het om ‘een privézaak’ ging. Toch heeft de 94-jarige Elizabeth besloten om bekend te maken dat ze ingeënt is met het coronavaccin om eventuele onjuistheden en verdere speculaties te voorkomen, zo weet een bron binnen het paleis.

Coronavaccins

Met welk coronavaccin de royals zijn ingeënt, is niet bekend. Begin december ging Engeland van start met het coronavaccin van BioNTech/Pfizer, maar inmiddels zijn ook de vaccins van AstraZeneca en Moderna goedgekeurd.

Goed voorbeeld doet volgen

De Queen en prins Philip zijn niet de enige royals die ervoor kiezen om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Zij volgen het voorbeeld van de Deense koningin Margrethe, die op nieuwjaarsdag al werd geprikt. Ook hebben koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix laten weten dat zij zich gaan laten vaccineren.

Ernstige situatie

Hoewel Engeland al enige tijd in lockdown zit, blijft de situatie rampzalig. Afgelopen vrijdag overleden 1325 mensen aan het coronavirus, het hoogste aantal doden sinds het begin van de pandemie. Op zaterdag overleden er nog eens 1035 mensen. Inmiddels staat de teller op 80 duizend doden. Daarmee is Engeland het zwaarst getroffen land in Europa. In Londen is één op de dertig inwoners positief getest op corona. Vaccineren heeft in Engeland dan ook de hoogste prioriteit. De teller staat op ruim 1,3 miljoen gevaccineerde mensen. In Engeland kregen bewoners in verpleeghuizen en mensen van boven de tachtig jaar prioriteit. Premier Boris Johnson hoopt dat er halverwege februari zo’n 15 miljoen mensen gevaccineerd zijn.

Lees ook: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima laten zich zeker vaccineren tegen corona

Bron: NY Times | Beeld: Videostill