‘Queen of Rock & Roll’ Tina Turner overleden

Tina Turner

‘In haar verliest de wereld een muzieklegende en een rolmodel’

Zojuist is bekend geworden dat zangeres Tina Turner op 83-jarige leeftijd is overleden. De zangeres overleed na een lang ziekbed in haar huis in Küsnacht in Zwitserland. 

Lang ziekbed

In een verklaring laat een woordvoerder weten: “Tina Turner, de Queen of Rock ’n Roll, is vandaag vredig heengegaan op 83-jarige leeftijd na een lang ziekbed in haar huis in Küsnacht, bij Zürich, Zwitserland. In haar verliest de wereld een muzieklegende en een rolmodel.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tina Turner (@tinaturner)

Queen of Rock ’n Roll

Tina Turner, die ook wel de Queen of Rock ’n Roll werd genoemd, werd geboren in Brownsville in de Amerikaanse staat Tennessee als Anna Mae Bullock. In de jaren 60 vormde ze met haar toenmalige echtgenoot het duo Ike & Tina Turner. Een van hun grootste hits was River Deep – Mountain High.

Artiestennaam

Na jaren van mishandeling en een laatste succes met de hit Proud Marry, ging het duo in 1978 scheiden en ging Turner solo verder.  Ike mocht alle bezittingen houden, en Turner wilde alleen haar artiestennaam. Met 200 miljoen verkochte platen werd ze de bestverkopende vrouwelijke rockartiest. Ook verkocht ze een recordaantal concertkaartjes.

Wilde haren

De zangeres viel op door haar energie, haar krachtige stemgeluid, haar wilde haren, haar hoge hakken en haar minirok. Ze werd bekend met nummers als Private Dancer, What’s Love Got to Do with It en (Simply) The Best.

Tina Turner laat haar man Erwin Bach en kinderen Ike Turner Jr. en Michael Turner achter. In 2018 stierf haar zoon Craig op 59-jarige leeftijd, en in december 2022 zoon Ronnie op 62-jarige leeftijd.

We wensen haar familie veel sterkte met het verlies!

Lees ook: Heftig: Kopen zonder Kijken-makelaar Alex ontsnapte aan de dood

Bron: NOS, RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld

Array